avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme cu televizorul, ce drepturi am ?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme cu televizorul, ce drepturi am ?

am cumparat acum aproximativ 2 luni un televizor led. inca de la inceput am avut probleme cu el in sensul ca mi se deformeaza imaginea ca si cum ar pierde semnalul. am dat vina pe firma de emisie televiziune prin cablu. insa, oamenii au venit mi-au inlocuit tot ce insemna mufe, splitere, cablu, au facut masuratori si la ei totul cica e in regula. problemele au contunuat insa. am mers cu televizorul la un vecin la o alta televiziune. la el face aceleasi probleme. eu zic ca e evident ca televezorul e de vina. as dori sa stiu, in aceste conditii care sunt drepturile mele ca si cumparator pt ca sunt sigur ca o sa mi se zica ca tv-ul nu are nimic si o sa ma tina in tot acest timp si fara tv. am dreptul sa mi-l schimbe pe loc, fara sa astept sa il repare pe acesta? sau sa cer la schimb alt model de tv? va multumesc!
Scrieti problema dv. si toata aventura cu service-ul autorizat de ei la reprezentanta. Spuneti ca deformarea imaginii este aleatorie, dati amanunte si pretindeti sa vi se repare televizorul sau sa vi se dea altul nou.
Cei de la service ar fi trebuit sa va opreasca televizorul acolo si sa-l testeze mai mult timp.
am dus tv-ul la service si mi-au schimbat dupa 10 zile placa de baza. problema este ca tv-ul face aceleasi simtome ca si inainte sa il duc la reparat. am inteles ca tv-ul este compus din 3 componente: ecranul, placa de baza si placa de alimentare. pt primul component cica nu se repara-se da alt tv la schimb. acum ca am schimbat placa de baza si inca mai face probleme, la ce sa ma astept: sa schimb si placa de alimentare? si sa tot merg cu el asa din service in service? nu trebuie sa mi se rezolve problema in 15 zile? cand am dreptul legal sa mi se dea altul nou-nout?
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2013
laurentiuo, utilizator
Dreptul legal de a schimba produsul il aveti in momentul cand va sta in garantie mai mult de 10% din perioadatotala de garantie. Aveti grija la ce termene sunt trecute pe certificat, cand primiti produsul, obiceiul e sa se treaca extrem de putine zile, pentru ca lumea nu prea e atenta la amanuntul asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie televizor Bogdan88 Bogdan88 Buna seara. In februarie 2008 am achizitionat un televizor marca Grunding din magazinul Flanco ( Tg-Jiu ). De la bun inceput de cand mi s-a facut proba la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu televizorul alex83 alex83 buna ziua..am achizitionat un led tv acum 4 luni..stand in pat la tv,deodata sa stins..bun..l-am dus a 2 a zii la garantie..si mi-au pus ... (vezi toată discuția)
Înlocuire produs aflat in garantie Dana.t Dana.t Buna seara, va rog sa ma lămuriți într-o problemă. Am achiziționat un tv și de ceva timp are probleme. În prima fază am sunat la producător m-au ... (vezi toată discuția)