Buna ziua!
Trebuie sa platesc pensie de intretinere pentru un copil major ( 19 ani). Am platit pensie pana la 18 ani conform unei sentinte judecatoresti. Acum sunt chemat in judecata pentru plata pensiei pentru ca copilul este la liceu inca,iar intrebarea mea este daca poate obtine banii si din urma de la 18 ani si pana acum. Eu stiu ca se plateste pensie din momentul in care a introdus actiunea. Exista vreo lege care sa reglementeze acest lucru sau ramane la latitudinea judecatorului?
Multumesc!
Nici eu nu cred ca exista premise pentru a fi obligat la pensie retroactiv in speta.
Depinde insa si ce se va dovedi la proces.
Ar fi bine sa va intelegeti pentru ca isi poate angaja avocat si veti fi obligat si la plata avocatului reclamantului.
I-ati spus copilului vreodata ca o sa-i dati pensia si fara proces?
Nici eu nu inteleg de ce v-ati dorit sa mergeti in instanta... cheltuieli suplimentare si nervi degeaba.
In cei 19 ani nu am vorbit cu copilul decat o singura data prin intermediul unui site de socializare,iar in momentul in care mama lui a aflat a taiat orice legatura dintre copil si mine.Am incercat de mai multe ori sa discut cu copilul, dar mama nu a fost de acord.Cand i-am spus copilului de contituarea platii pensiei mi-a raspuns ca trebuie sa vorbesc cu mama lui si ca nu stie despre ce e vorba. Mama copilului nu a purtat niciodata un dialog cu mine,iar singurile cuvinte au fost: " trimite bani". In trecut bunica copilului a venit sa-mi ceara bani pentru copil pe motiv ca fiica sa nu da nici un ban pentru cresterea si ingrijirea copilului.Desi am dat bani pe langa pensie, nu a recunoscut acest lucru, iar in momentul in care am intarziat o luna cu plata, din motive financiare se ducea imediat la politie si facea plangere pentru abandon de familie. Din aceste motive i-am transmis copilului ca daca are nevoie de pensie sa urmeze demersurile necesare, fapt pe care nu l-a facut decat in martie 2013, nicidecum din momentul implinirii a 18 ani. Vreau sa stiu sigur banii ajung la copil, nicidecum la mama. Daca avea tot dreptul sa deschida proces si nu a facut-o pana acum, plata de cand se face?
Uau, urat.
Faceti intampinare in care aratati care sunt veniturile dv., care e oferta de pensie si solicitati sa vi se comunice in cadrul dosarului dovada unui cont pe numele copilului, deschis de el, ca e major, in care sunteti dispus sa virati pensia. Cam atat puteti face.
Pensie copil major
jully3tt3
Buna ziua!
Am platit unui copil din afara casatoriei pensie alimentara pana la 18 ani asa cum era in hotararea judecatoreasca. Acum copilul are 19 ani si e in ... (vezi toată discuția)