avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere sot dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere sot dupa divort

Situatia suna cam asa:Casatoriti timp de 20 de ani ,doar sotul a avut servici si a fost intretinatorul familiei,sotia fiind casnica.In urma cu 4 luni sotia a intentat divort,s-a finalizat rapid neexistand copii minori.Sotia de 3 ani lucreaza in afara ,sotul nu mai lucreaza fiind disponibilizari la toti angajatii fabricii. El acum nu mai are nici un venit,este ajutat de rude ,este opsihic daramat de parasirea sotiei. Mai nou este si bolnav cu diferite afectiuni ,are si varsta de 56 ani cand f greu iti gasesti un loc de munca intr-o zona fara industrie ,fara sanse sa-ti gasesti pe undeva de munca.intrebarea mea este daca ar putea cere in instanta o pensie alimentara de la fosta sotie ,inbtr-ucat ea acum are posibilitati financiare ,l-a parasit cand nu a mai avut servici sotul.Ce sanse ar avea de castig ,sotul ,daca ar introduce o actiune pt pensie de intretinere. Sunt anumite conditii ..... trebuie sa fii mobilizat la pat sau stiu eu alte motive? Ms anticipat!
Cel mai recent răspuns: cirip , utilizator 08:07, 19 Aprilie 2014
S-a imbolnavit in ultimii 2 ani de cand sotia era plecata in afara la munca ,era indiferenta cu el,nu ii trimitea bani ,se descurca singur ,atunci avea somaj se ocupa si cu munca campului,cresterea animalelor.El simtea de atunci ca ceva nu e in regula cu sotia ,dar nu credea ca aceasta il va parasi.Bolile pe care le are acum au survenit din cauza acestei situatii de divort.Este vizibil daramat psihic dar si fizic. Nu mai are pofta de viata,nu se mai poate ocupa de gospodarie ,de animale, asa cum o facea inainte.Mai nou de o luna ,are probleme cu capul ,dureri groaznice pt ca in urma cu 1 an a cazut dintr-un nuc s,are tija si acum in umar si atunci s-a lovit si la cap fara sa faca investigatii amanuntite tot din lipsa banilor. Ea nu l-a ajutat cu nimica financiar in aceasta problema de sanatate.Acum a survenit si un fel de paralizie la ochi ,pleoapa s-a lasat peste ochi si spun medicii ca e din cauza supararii. Foarte trist ce i se intampla acum acestui om,care a fost un bun familist .
Revin cu vesti f proaste.Sotul de care vorbeam mai sus este bolnav de cancer .a fost operat la cap ,i s-a scos tumoarea dar din pacate este maligna.Ce face supararea din om!Nu l-a distrus efortul fizic ,munca lui temeinica cum a putut sa-l distruga supararea din pricina sotiei.Nu mai are rost sa ceara intretinere de la sotie ,pt ca i s-a facut pensie si are din ce trai acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Crinutza777 Crinutza777 Buna seara!am rugamintea sa ma ajutati cu niste informatii.Mama a fost casatorita cu tata 27 de ani..in timpul acestei casatori au aparut probleme de sanatate ... (vezi toată discuția)
Intretinerea minorului si a mamei? ContSters216620 ContSters216620 daca eu nu lucrez,si sunt divortata de sotul,sunt acasa cu un minor de 1 anisor si 2 luni ,dar nu locuim impreuna,are cumva obligatia sa imi achite si mie o ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere marianaveres marianaveres Dupa 37 ani de casatorie sotul paraseste sotia(fara a divorta),sotia nu gaseste de lucru(54 ani si putin bolnava), a fost casnica de comun acord cu sotul.Acum ... (vezi toată discuția)