Fratele prietenului meu a primit o notificare de executare silita pt ca are o datorie la o anumita firma de la care a cumparat in rate (si nu sia achitat ratele).si acuma a prmit aceasta notificare de la o companie de colectare a creantelor.In momentul de fata, fratele nu lucreaza nicunde in schimb detine cu prietenu meu si cu celalalt frate a lor o garsoniera.Eu si prietenul meu dorim sa stim in cazul in care nu isi achita datoria care o are, daca aceasta companie ar putea sa vanda garsoniera lor desi sunt 3 proprietari la ea,cei 3 frati, pt a isi recupera aceasta datorie. Mentionez ca e singurul bun pe care il detine acest frate.Si ca exista un act facut la notar prin care nicunul dintre fratii nu poate vinde garsoniera fara semnatura celuilalt. As dori sa stiu daca intr-adevar aceasta companie ar putea pune garsoniera in vanzare pt recuperarea datoriei si ce ar fi de facut? Va multumesc anticipat.
Eu stiu sigur ca ei 2 nu vor sa se ajunga in situatia in care sa fie vinduta la un pret de nimic si deasemenea stiu ca nici nu ar fii de acord sa o vanda,numai daca nu mai au incotro.
Va multumesc frumos!
Pe cale de contestatie la executare, creditorul poate solicita partajarea bunului indiviz, in vederea indestularii creantei sale.( imparteala se va realiza prin atribuirea bunului debitorului, avand obligatia de a plati o sulta celuilalt coproprietar ).
De asemenea, se poate proceda la urmarirea cotei-parti din dreptul de proprietate, de vreme ce acesta este individualizata.
In cazul in care gasiti intelegere, se poate recurge la plata esalonata a debitului.
Cei 2 frati cumpara cota celui de al treilea frate la notar cu acte conform pretului pietei. Banii se vireaza neaparat prin banca, ca sa aiba dovada platii. Pastreaza ordinele de plata NEAPARAT. Fratele ia banii si face ce vrea cu ei dar daca ii lasa in banca vor fi luati sigur de creditor.