avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere colectiva

Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti ce inseamna concediere colectiva si daca se pot obtine salarii compensatorii in urma unei concedieri colective si cum poti sesiza angajatorul sa respecte aceasta decizie ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:22, 14 Mai 2013
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Daca decizia de concediere nu contine lista tututor locurilor de munca disponibile in unitate se poate considera o neindeplinire a conditiilor de forma ?
Ce presupun criteriile de stabilire a ordinii de prioritati ?

Multumesc!
Daca este concediere individuala , lista tututor locurilor de munca nu este obligatorie sa fie mentionata in decizia de concediere ...
Art.64 C.mun. prevede obligativitatea in anumite situatii ...

Criteriile de stabilire a ordinii de prioritati sunt anumite criterii stabilite de catre angajator care se au in vedere in cazul concedierilor .. altfel spus, ordinea de care se va tine cont la concedierea salariatilor ...
Dar daca este concediere colectiva este obligatorie lista tuturor locurilor de munca ?
At.64 C.mun. nu include si concedierea colectiva ...
Atunci cum sub ce motiv poate fi contestata o concediere colectiva , daca motivele de forma enumerate mai sus de dvs. nu prevad si acest tip de concediere ?

Alte discuții în legătură

Concedierea eugen12 eugen12 buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti si mie daca o unitate sanitara cu 134 de salariati , concediaza 6 salariati conf.art.65 .concedierea poate sa fie colectiva ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa cm ionita elena ionita elena Buna ziua! In urma unor probleme de sanatate am fost nevoita sa imi iau CM. Acest lucru a fost anuntat catre angajator. In timpul CM , cat timp ma aflam la ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva sau concediere individuala? reby reby Societatea la care lucrez are 11 angajati si a dispus desfiintarea unui numar de 5 posturi printre care si postul meu. Angajatorul pretinde ca este vorba de ... (vezi toată discuția)