avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract individual de munca

Buna seara,

Am depus o cerere de incetare a contractului de munca pe mail la departamentul RUNOS, care nu a fost inregistrata, prin care am cerut incetarea contractului de munca cu data de 10.05.2013 conform art. 55 lit. b, la care nu am primit raspuns nici ca sunt de acord cu incetarea contractului de munca, nici ca nu sunt de acord. Intrebarea mea este exista vreo prevedere legala prin care in lipsa unui raspuns favorabil sau nefavorabil aceasta cerere sa fie aprobata tacit?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 11 Mai 2013
Daca nu mai ma duc la servici m-as putea astepta din partea lor o actiune judecatoreasca?
Este posibil sa vi se desfaca disciplinar c.i.m. pentru absente nemotivate ...
Reprezentanti societati mi-au spus telefonic ca cu data de 10.05 mi se va semna cererea de incetare a contractului de munca - eu ca om de buna credinta am vrut sa ii ajut sa lucrez la ei pro bono o saptamana adica din 13 pana in 17 si sa lucrez in acelasi timp timp la societatea la care imi voi face angajarea in data de 13.05 - in data de 10.05 mi-a fost comunicat ca trebuie sa stau pana in momentul in care reprezentantii societati imi va gasi un inlocuitor si sa stau sa ii fac fac training. Credeti ca este legal acest lucru?
Va multumesc.
Nu este legal . Seamana cu munca la negru , pentru care puteti fi sanctionat contraventional atat dvs , cat si angajatorul.

Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
......
e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
......
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
Eu vreau sa plec de la societatea asta, dati-mi un sfat, sa imi angajez un avocat, sa ii dau in judecata? Eu si sotia mea suntem un pachet de nervi. pentru ca la societatea la care o sa imi incep activitatea este o societate din SUA si ei nu prea stau la discutii.
Da, societatea la care lucrez acum imi poate desface CIM pe motive disciplinare, dar ma poate actiona in instanta?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca Mihaela_ellla Mihaela_ellla Buna seara. Am si eu o intrebare legata de incetarea contractului individual de munca. Sunt angajata cu un contract individual de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Preavizul mai este valabil daca nu am semnat contractul individual de munca? Ionelap1988 Ionelap1988 Lucrez de 2 ani ca inginer, insa nu am semnat pana acum nici un contract individual de munca. Doresc sa plec din tara cat mai curand si as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Regim de lucru 12 cu 24 ore kucserajeno kucserajeno Baiatul meu lucreaza la o firma unde programul de lucru este 12 cu 24. Problema este ca nu se acorda zile libere desi Codul Muncii prevede clar acordare a ... (vezi toată discuția)