avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proces castigat /litigiu de munca fara recurs. Cum se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proces castigat /litigiu de munca fara recurs. Cum se face cererea de revenire in campul muncii si primirea despagubirilor?

Buna ziua,
In toamna anului trecut am primit decizia de concediere emisa de conducerea firmei la care am lucrat. Am contestat decizia de concediere in instanta. In final am castigat iar firma nu a facut recurs in termenul prevazut. Am solicitat legalizarea sentintei iar in trei zile lucratoare trebuie sa o elibereze. Intrebarea este ce continut va avea cererea de reintegrare pe postul avut anterior si primirea despagubirilor conform sentintei definitive, catre d-nul director al firmei.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 22 Mai 2013
Va multumesc din nou.
Buna ziua .
Chiar inainte de a trimite prin fax la firma mama cererea de reintegrare in munca, in urma castigarii procesului cu firma (in conditiile sentintei definitive si irevocabile) mi-a fost trimisa o instiintare care suna astfel:
Catre d-nul........
Pentru realizarea activitatilor specifice contractului individual de munca si pentru reintegrarea pe postul detinut anterior concedierii va punem in vedere sa va prezentati in data de ...., ora.... la punctul de lucru din orasul...., adresa.

Este in regula?
Nu trebuia sa-mi trimita o decizie de reintegrare a mea pe postul detinut anterior concedierii, asa cum au facut atunci cand m-au concediat? La ce sa ma astept cand ma voi duce la punctul de lucru? Mentionez ca punctul de lucru nu se afla in acelasi judet cu firma mama.
Odata cu acea adresa trebuia sa va remita si decizia de reintegrare .. in acest sens, o puteti solicita dvs in baza art.8 alin.3 lit.a din HG nr.500/2011.
Va multumesc. Este obligatoeie aceasta decizie? Si inca ceva...Drepturile salariale de care trebuie sa beneficiez pana la reintegrare vor fi mentionate in scris de catre firma? Sau cum se procedeaza?
Este obligatoriu sa vi se comunice acea decizie de reintegrare ... drepturile salariale de care tebuie sa beneficiati pana la reintegrare sunt cele prevazute in hotararea judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva, recurs castigat, ce urmeaza? Adrian Lazarescu Adrian Lazarescu Buna ziua, Va rog respectuos, daca doriti sa ma ajutati cu niste lamuriri si eventual niste sfaturi referitor la urmatoarea situatie in care ma aflu: Am ... (vezi toată discuția)
Reintegrare salariat eueleu eueleu Am mai multe intrebari cu referire la angajarea unui fost angajat ncare in urma unei sntinte judecatoresti sa decis repunerea in functie. Ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Data reintegrarii efective codulmuncii codulmuncii Unii autori considera ca reintegrarea unui salariat concediat se face printr-o decizie de reintegrare. Altii considera ca aceasta decizie nu este necesara, ... (vezi toată discuția)