avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Client nemultumit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Client nemultumit

Buna ziua

in urma cu o luna am preluat un client la care trebuia sa realizez un scipt pentru internet cu anumite specificatii date . Am incheiat si o conventie cu dl respectiv pe tot ce trebuie realizat am si primit un avans de 300 de euro din valoarea proiectului . Totul a decurs bine pana el a venit cu noi si noi modificari aduse proiectului eu iam comunicat ca daca este o modificare trebuie sa se modifice si pretul proiectului initial din cauza ca este foarte mult de munca realizarea lui de la 0 ! Si el mia zis cum modific eu pretul dupa un acord semnat intre el si mine ! Eu in momentul acela mam oprit din executarea scriptului la momentul acela un site era deja optimizat si facut pentru el lucrasem aproape 2 saptamani la el si iam mai instalat un magazin on line sa echilibram avansul !El a plecat a cautat alt programator din cauza ca nu ii place pretul meu la ura s-a adeverit ca nici pretul lui celalalt nu ia placut . Iar acuma ce da Dumnezeu revine pe internet si lasa tot felu de mesaje ca eu sunt tepar si ca eu lam tepui pe el de nush cati bani si chestiii de astea desi eu am convenit o intelegere cu el telefonica ca am echilibrat avansul si in total lucrasem 3 saptamani pentru el si el mia zis ca nu mai are nici o pretentie de la mine . Spuneti si dumneavastra cum ma pot apara eu in cazul in care merge sa depuna plangere la politie pentru inselaciune?
Multumesc frumos!

Cel mai recent răspuns: all3ss1o , utilizator 09:06, 1 Iulie 2013
Aceasta intamplare trebuie sa le fie tuturor invatatura de minte, sa "treaca pe hartie" toate intelegerile si modificarile, in special la proiecte soft unde foarte multe lucruri pot fi vazute diferit de catre parti.

Si cel mai important: intotdeauna se va gasi un "student" care sa faca proiectul mai ieftin. :)
Acuma problema mea este ca ma sunat clientul si imi cere o parte de bani inapoi pe motivul ca eu am supraevaluat ce am facut pentru el si la concurenta este mai ieftina lucrarea asta . Acum in scopul acesta ce pot face eu ? Eu am evaluat lucrarea asa cum se evalueaza pe piata oricare programator . Si in plus el mia promis ca in timp ce decurge conventia noastra o sa ma angajeze la el la firma cu contract pe durata determinata ca sa mearga legal toate lucrurile astea . Lucru ce a ce nu s-a intamplat eu iam zis ca nu am nici o pretentie in acest fel de catre el , dar uitati el vine cu fel s fel de pretentii fata de mine . Prima data imi spune sa gasim o varianta de nush ce proiect free de pe internet care sa il instalezz eu pe hostingul lui si asa sa echilibram suma platita de catre el . n al doilea rand miazis sa returnezz mai mult de jumate din suma platita de catre el pe motivul ca nu valoreaza ce a ce am facut eu pentru dansul . El vb total fara experienta si nu stie sa evaleze lucrarile la pretul pietei actuale , am deshis si un topic pe forum de specialitate unde deja am un raspuns de catre un programator specializat care se ocupa cu asa ceva ca si mine si el a zis ca sub 500 de euro instalare si configurarea platformei nici vorba sa se ocupe . Si eu am cerut pentru instalare si configurare si optimizare seo a unui site de prezentare a dansului suma de 300 de euro si in plus vrea sa imi bage in gat si convorbirea lui telefonica cu mine cu pretextul ca are foarte mare factura de telefon la o telefonie mobile. Spuneti dvs eu sunt de vina pentru factura lui de telefon ? Eu am facut treaba pentrucare am fost angajat el s-a sucit de o mie de ori ca si drept dovada am conversatiile de telefon si e-mail cu dansul ... El specifica anumite cerinte in conventie si el este cel care le si incalca. Spuneti dumneavastra daca eu am o vina aici . Este un fapt normal daca cresc cerintele creste si pretul respectiv nu? Va multumesc si astept un raspuns in cazul acesta ce asi putea eu face , ca nu suntde acord ca sa returnezz nici un ban din cel trimis de dansul pentru ca eu am depus o munca in sensul acesta nu lam inselat sau alte porcari de genu asta ... . O zi cat maifrumoasa sa aveti!

ici aveti dovada exacta cat costa servciul pe care lam prestat eu (jumate dn lucrare) :

[ link extern ] /

Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2013
all3ss1o, utilizator
Notificarea prin executoriul judecatoresc poate sa coste 500-1000 de lei. Poate sa coste si mai putin. Intrebati la un executor.

Domule, in ce calitate i-ti executat lucrarile: avesti firma, asociatie etc. cu caracter lucrativ in acest sens? Daca da, dati-l in judecata pe civil, pentru calomnie si producerea de pagube.
Referitor la cererea de a da inapoi o parte din banii ce vi i-a dat, nu dati nimic. El este obligat sa va dea in judecata si sa demonstreze ca nu i-ati facut lucrari de valoarea respectiva. Dar aici se pune problema justificarii prin dovezi a lucrarilor facute.

Daca lucrati la negru, va sfatuiesc sa analizati bine probele ce le are asupra dumneavoastra si doar atunci sa purcedeti la vreo actiune.
krug a scris:

Daca lucrati la negru, va sfatuiesc sa analizati bine probele ce le are asupra dumneavoastra si doar atunci sa purcedeti la vreo actiune.

all3ss1o a scris:

Am incheiat si o conventie cu dl respectiv pe tot ce trebuie realizat am si primit un avans de 300 de euro din valoarea proiectului .
Deci eu nu am o societate pe care lucrez este un hobby pe care il fac la care mai iau si eu cate un ban dar asta nu este permanent deci poate pe un an sunt 3 proiecte si atat iar eu pot sa declar la fisc ca si venit suplientar si acum sa fim seriosi cati sunt asa ca si mine ca lucreaza si nu declara nimik.....

Alte discuții în legătură

Pot fi acuzat de înºelãciune? all3ss1o all3ss1o Buna tuturor, stiu am mai postat acest subiect pe forum dar atunci era doar asa stipulativ deci nu era ceva concret acu s-a concretizat si sincer nu stiu ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare-masina gogu00772 gogu00772 am o masina de vanzare(ii trebuie schimbata distributia la motor undeva la 500 lei).ma contactat cineva a vazuto si mia dat un avans de 1000 de lei.neam ... (vezi toată discuția)
Cui aparþine competenþa teritorialã de soluþionare a cererii în speþa de mai jos? all3ss1o all3ss1o In urma cu o luna si ceva am incheiat un conventie contract cu un client care dorea un website si optimizarea a unui website deja exzistent . Am incasat un ... (vezi toată discuția)