avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instalare soft de urmarire pe un telefon mobil – ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instalare soft de urmarire pe un telefon mobil – legalitate si consecinte

buna ziua,
as vrea sa intreb, ce posibilitati legale exista de a sanctiona pe cineva care, indirect imi asculta convorbirile si imi citeste email-urile?
concret, cineva a instalat un soft de urmarire a unui telefon mobil (deci nu pe al meu), si tot ce vorbesc cu persoana respectiva se stie...inclusiv mailurile pe care le trimit, acestea fiind vazute de destinatar pe telefon. Persoana pe al carei telefon a fost instalat softul, stie si nu ar vrea sa faca nimic in acest sens, insa eu da...
am vreo cale legala?

multumesc
Cel mai recent răspuns: e4c5 , utilizator 21:46, 19 Mai 2013
Daca e telefon de serviciu iar firma a pus soft de ascultare sau e telefonul unui minor si au instalat softul parintii, nu se poate face nimic. De asemenea, daca persoana respectiva este de acord cu prezenta softului pe telefonul ei, nu se poate face nimic. In anumite tari este ilegal sa inregistrezi convorbirile fara sa comunici la inceput celui care vorbeste ca ele sunt inregistrate. Nu stiu daca e la fel si in Romania. Oricum, din moment ce acum cunoasteti ca acele convorbiri sunt inregistrate, solutia este sa nu mai vorbiti la telefon cu persoana respectiva si sa nu-i mai scrieti e-mailuri.

Asa am descarcat si eu un program pentru Android de inregistrat convorbirile telefonice, dar nu merge fara rootarea telefonului, deci e greu de instalat pentru cineva care nu se pricepe. Nu e soft spion, e pur si simplu soft de inregistrat convorbirile proprii.
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2013
tgeorgescu, utilizator
Da, din moment ce cunoaste ca se stie ce vorbeste insemna ca accepta...
tin sa va contrazic ... conform legii persoana care a instalat softul poate fii acuzat de SRI de atentat la siguranta nationala sunt foarte multe arestari in acest sens in ultima vreme dreptul de monitorizare a serviciului de telecomunicatii chiar si cu acceptarea proprietarului nu este agreata si daca e descoperita cei de la SRI fac demersurile necesare. (Singura institutie este SRI care are drept de monitorizare si si acesta doar cu mandat judecatoresc.)

p.s. desi majoritatea inculpatilor au fost doar amendati dupa ce siau recunoscut fapta cei care nu au recunoscut au primit pedepse cu suspendare.
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2013
Burghardt Norbert,
Da, a fost scandalul cu softul de interceptari ilegale a telefoanelor ("profesorul de spioni"), atat ca nu reiese deocamdata ca ar fi vorba de interceptare ilegala.
O speta concreta :
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Spionaj pe internet si imprastiere informatii personale rainforest rainforest O persoana cu care am rupt legatura de cateva luni are, se pare, informatii private despre mine pe care le-a spus mai departe, persoanele respective la fel ... (vezi toată discuția)
Interceptarea convorbirilor telefonice Dahrma Dahrma As dori sa stiu daca o persoana care nu este autorizata ,poate fi pedepsita pentru interceptarea convorbirilor telefonice cu aparatura cumparata de pe net...si ... (vezi toată discuția)
Secretul corespondentei cobru cobru Poate nu tine neaparat de drept civil intrebarea mea. Am gasit pe net (poate o varianta mai veche), articolul 18 din Constitutia Romaniei: ART. 28 Secretul ... (vezi toată discuția)