Catalin L a scris:
Daca in lege scrie ca o persoana trebuie trecuta la intretinere dupa 15 zile, Adunarea generala a proprietarilor poate modifica aceasta perioada la 5, de exemplu?
Nu, nu poate. Ati citit bine, dle. adriantot,
numarul minim de zile este 15, iar o hotarare contrara a asociatiei este contrara legii si deci nula.
Art. 17 - (1) Comitetul executiv al asociatiei de proprietari are urmatoarele atributii:
r) stabileste cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în cladire si pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe luna; stabileste perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriasii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana si care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotarârii adunarii generale;
Adunare generala poate mari termenul dupa care o persoana este trecuta la intretinere, atat.
Faptul ca legea prevede un termen de contestare a deciziei AGA in instanta nu inseamna ca dupa acest termen decizia contrara legii devine legala. Termenul de 45 de zile se aplica numai in ceea ce priveste nulitatea relativa, oricum, or aici cred ca e absoluta. In tot cazul, nelegalitatea poate fi invocata pe cale de exceptie si dupa cele 45 de zile (de ex un proprietar nu plateste ceea ce considera nelegal si fiind chemat in judecata opune exceptia nelegalitatii hotararii AGA).
Hotararile Asociatiei de proprietari trebuie sa fie inregistrate undeva, la vre-un organ abilitat?...sau este suficient sa se treaca pe o bucata de hartie, eventual cu semnaturile presedintelui, si poate ale participantilor?
Nu se inregistreaza decat in registrul de hotarari al asociatiei respective. Ele trebuie afisate, insa nu pentru totdeauna. Aveti dreptul sa cereti asociatiei o copie a hotararii.
Adam Grecu a scris:
Eu am lamurit imediat o tinerica care tot facea vizite nocturne la un baietan din bloc - locuitoare cu acte, desigur la alta adresa.... Vorba doamnei elga50, doar nu a venit sa faca gunoi sau sa doarma. Pentru asta putea sa stea acasa, singura.
Mi se pare insultator ceea ce citesc mai sus. Nu este treaba nimanui de ce se viziteaza doua persoane sau daca puteau sta in alta parte "singure". Si ziceti ca "ne-am mai desteptat"? :O In ce? In a emite judecati de valoare asupra unor necunoscuti? De ce va intereseaza pentru ce vine "tinerica"? E treaba ei ce si cu cine face, pe dvs va intereseaza doar daca sta mai mult de 15 zile, nimic altceva. Si aveti pomisiunea mea ca este ultima data cand las asemenea "aprecieri" pe forum.
Trece prietena la intretinere, sa vada si dansa ca chiar dai importanta relatiei, mai mult vei fi apreciat si de amaratul de vecin, acum aflat in somaj tehnic...
Nu trece, "prietene", fata la intretinere, decat daca sta la tine mai mult de 15 zile. Oricum n-o sa te aprecieze nimeni, ca doar banii nu se duc la cel in somaj tehnic si nici nu ii profita in alt mod.