Buna ziua,ma confrunt cu o mica problema,sotia mea a fost in concediu pentru cresterea copilului din 2010 pana in 2012,dar intre timp in 06.06.2012,sa reintors la servici pentru 1 luna de zile,dupa care i sa suspendat contractul de munca pe data de 03.07.2012.desigur avem o decizie semnata.Iar astazi am primit o decizie de plata de la AJPIS,precum ca trebuie sa restituim indemnizatie pentru cresterea copilului pe ultimele 6 luni din 2012,incepand din 06.06 2012 pana in 19.12.2012.Deci in concluzie trebe sa restituim niste bani pe care noi i-am primit legal,dar ei vor toat suma si nu doar pe o luna de zile,ce putem face .Va multumesc,G.
1. - Nu putem da vina pe altii ca nu ne-au spus, trebuie ca fiecare dintre noi sa ne interesam ce spune legea atunci cand uzam de ea.
- Nu cred ca nu stiati ca daca veti avea venituri nu puteti sa beneficiati, in acelasi timp, si de indemnizatia pentru CCC.
2. Pe decizia primta de la AJPIS prin care vi se aproba indemnizatia pentru CCC scris undeva, mai la urma, ca trebuie sa anuntati de indata ce se modifica ceva in situatia dvs.
3. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 19
(1) Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice in scris primariei orice modificare intervenita in situatia sa, de natura sa determine incetarea sau suspendarea platii drepturilor, in termen de 15 zile lucratoare de la aparitia acesteia.
...
dar la primarie am fost, am facut si dosarul ptr suspendarea CCC,dar intre timp ne-am razgandit,deci oricum am fi renuntat la indemnizatie,dar doamna de la primarie a spus :"ramane totul ca si pana acum" ,dansa ar fi trebuit macar sa ne spuna ceva, :(,eu nu zic ca nu este vina noastra dar si ea a gresit.Avem vreo sansa in instanta?