avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Aducerea familiei inapoi din Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Aducerea familiei inapoi din Spania

Am sotia si copii in spania si in urma unei dispute intre noi doi eu am fost retinut si mi sa pus interdictie sa ma apropii de ei.Tin sa mentionez ca pasapoartele copiilor expira in august si as dori sa stiu daca este posibil sa faca alte pasapoarte copiilor fara mine si daca nu cum as putea sa o aduc inapoi in tara cu tot cu copii pentru ca eu nu doresc despartirea dintre noi doi.Ce as putea face in acest sens pantru aducerea lor in tara.Ea nu are nici un fel de act rezidential acolo nici loc de munca.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:59, 21 Mai 2013
inca nu sa deschis nici un proces......noi ne dorim impacarea doar ca eu nu mai am rabdare in acest sens si doresc intoarcerea lor cit mai repede acasa mai ales al copiilor.......nu ne dorim deocamdata asa ceva....stiu sigur ca nu va intenta nici un proces ptr ca nu doreste sa divorteze....doar doresc sa stiu daca poate scoate pasapoartele in spania a copiilor fara acordul meu......si daca pentru asa trebuie sa se intoarca in tara....ca imi este teama sa nu scoata acolo pasapoartele si sa mai stea o perioada sa ma tina in sah.....ptr ca mi-a spus ca are nevoie de ceva timp sa isi revina ....sa ne revenim.....inca o data ma repet poate sau nu sa scoata pasapoartele copiilor acolo si daca nu trebuie sa se intoarc in tara pentru asata sau poate sa mai locuiasca in continuare acolo....poate sa ii inscrie fara pasapoarte la scoala acolo in anul care urmeaza....
Nu poate sa le faca pasapoarte copiilor fara acordul dvs sau o hotarare a instantei.
Daca vrea, se poate judeca de acolo prin reprezentant, nu e obligata sa vina in tara, va obtine acordul instantei pentru a le face copiilor pasaport.
nu mai inteleg nimic....poate sau nu.....ce sa se judece? divortul? poate sa divorteze din strainatate ea neavind nimc acolo nici domiciliu stabil si nici NIE la fel si copii...loc de munca la fel nu are..o are si pe mama ei in intretinere...o ajuta frati ei cu banii....daca ar fi sa bage divort acolo eu ce sanse am de aici....eu zic sa o luam de la cap...
Eu in urma cu o saptamina a avut o disputa cu ea din care a reiesit o sentinta in care nu mai am voie sa ma apropii de ea timp de 8 luni...copii pot sa ii vad si trebuia sa muncesc in spania 32 de zile in folosul comunitatii...eu imediat am plecat in romania spunindu-mi cei de la politie ca nu este nici un fel de problema ca este mai bine ca nu ma mai apropii de ea...eu intre timp am reusit sa iau legatura cu ea si sa mai vorbim dar nu se intelege nimic concret din discutiile noastre...aici spune ca vrea sa ne impacam aici spune ca vrea divort.....eu nu imi doresc divortul pentru ca nu am nevasta de lasat si copii pe drumuri...doresc sa lupt pentru ei. Dupa cum am spus pasapoartele le expira copiilor in august ...ce as putea face eu sa ii aduc inapoi acasa...pe alt site mi sa spus sa o bag la parasirea domicilului conjugal spunind ca este caz penal si ar expulza si pe ea si copii in tara.Daca pasapoartele copiilor expira si ea nu a bagat divort si nu poate fara acordul meu sa scoata alte pasapoarte poate sa ii mai inscrie la scoala fara pasapoarte in regula si fara NIE?Ei mai pot locui pe teritoriul spanie cu pasapoartele expirate?Care sunt sansele mele sa ii aduc acasa ca nu mai am putere de convingere si nu stiu ce sa fac sa ii aduc...ea fiind influentata ff mult de frati caci de cite ori vb cu mine plinge si vad ca si-ar dori impacarea dar este in permanenta linga ea cineva si o sfatuieste ce sa zica..Ajutati-ma va zor din suflet ptr ca ii iubesc enorm..
Pt pasaport sa se judece.. cu divortul am inteles ca se mai gandeste.
Daca dvs nu sunteti de acord sa le faca copiilor pasaport, mama se poate adresa instantei pt ca hotararea ce se va pronunta sa suplineasca acordul dvs.

eu nu imi doresc divortul pentru ca nu am nevasta de lasat

n-o aveti de lasat, c-o aveti de batut...

pe alt site mi sa spus sa o bag la parasirea domicilului conjugal spunind ca este caz penal si ar expulza si pe ea si copii in tara

asta chiar e o prostie.. in primul rand ca nu-i infractiune ca cineva paraseste caminul conjugal, apoi care domiciliu conjugal ca dvs erati impreuna in Spania.

Problema e intr-adevar de acte.. dar pana in august mai e si doamna se poate decide daca vrea sa ramana in Spania sau sa se intoarca in Romania.

deci poate divorta si acolo in lipsa mea cu doi copii minori si cu pasapoarte expirate?

Alte discuții în legătură

Trecerea minorului ce se afla in strainatate in pasaportul parintiilor stefanspania stefanspania Minorul se afla in Spania cu mama si a fost trecut in pasaportul ambilor parinti. Viza minorului in pasapoartul tatalui s-a expirat ,la fel se expira viza ... (vezi toată discuția)
Pierdere pasapoarte&certificate de nastere Edward9911 Edward9911 Buna ziua, sunt in Germania de 5 ani , iar acum 2 luni mi-am schimbat domiciliul. In urma schimbarii lui , am pierdut pasapoartele , cat si certificatele de ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor insototi de mama divortata in ce c.gusa c.gusa Fiica mea este divortata cu hotarare judecatoreasca definitiva prin care i s-au incredintat spre crestere si educare cei doi copii minori (4 si 5 ani). Anul ... (vezi toată discuția)