avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Aducerea familiei inapoi din Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Aducerea familiei inapoi din Spania

Am sotia si copii in spania si in urma unei dispute intre noi doi eu am fost retinut si mi sa pus interdictie sa ma apropii de ei.Tin sa mentionez ca pasapoartele copiilor expira in august si as dori sa stiu daca este posibil sa faca alte pasapoarte copiilor fara mine si daca nu cum as putea sa o aduc inapoi in tara cu tot cu copii pentru ca eu nu doresc despartirea dintre noi doi.Ce as putea face in acest sens pantru aducerea lor in tara.Ea nu are nici un fel de act rezidential acolo nici loc de munca.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:59, 21 Mai 2013
In lipsa doar daca nu vreti sa va prezentati, oriunde ar fi doamna, va trebui sa va citeze. Insa nu e obligata sa vina in Romania la proces.
Nu cred ca procesul sa aiba loc in Spania daca ziceti ca in Spania n-ati stat mult, n-ati avut acte de resedinta.
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2013
gi-jane2, moderator
dar ea nu are resedinta acolo si nici copii....cum poate sa reuseasca asta? nu trebuie sa intenteze divort la cimscumcritia unde are domiciliul stabil? si cum poate locui si inscrie copii la scoala in continuare fara Nie(numero de indetification extrenjero) daca nu il are...ea locuieste la o sora...
Imputerniceste un avocat sa o reprezinte in Romania la proces, veti divorta in Romania. Va cere ca domiciliul copiilor sa fie stabilit la ea in Spania, autoritatea parinteasca exercitata in comun sau exclusiv de ea, pensie.. etc
pai care domiciliu daca nu are acolo nici un domiciliu....domiciliul trebuie probat de o hirtie nu din vorbe....da locuiesc cu sora....nu?
La data procesului va putea proba ca are unde locui decent si stabil cu copiii si va avea resedinta la locuinta sorei sale.

Alte discuții în legătură

Trecerea minorului ce se afla in strainatate in pasaportul parintiilor stefanspania stefanspania Minorul se afla in Spania cu mama si a fost trecut in pasaportul ambilor parinti. Viza minorului in pasapoartul tatalui s-a expirat ,la fel se expira viza ... (vezi toată discuția)
Pierdere pasapoarte&certificate de nastere Edward9911 Edward9911 Buna ziua, sunt in Germania de 5 ani , iar acum 2 luni mi-am schimbat domiciliul. In urma schimbarii lui , am pierdut pasapoartele , cat si certificatele de ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor insototi de mama divortata in ce c.gusa c.gusa Fiica mea este divortata cu hotarare judecatoreasca definitiva prin care i s-au incredintat spre crestere si educare cei doi copii minori (4 si 5 ani). Anul ... (vezi toată discuția)