avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Aducerea familiei inapoi din Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Aducerea familiei inapoi din Spania

Am sotia si copii in spania si in urma unei dispute intre noi doi eu am fost retinut si mi sa pus interdictie sa ma apropii de ei.Tin sa mentionez ca pasapoartele copiilor expira in august si as dori sa stiu daca este posibil sa faca alte pasapoarte copiilor fara mine si daca nu cum as putea sa o aduc inapoi in tara cu tot cu copii pentru ca eu nu doresc despartirea dintre noi doi.Ce as putea face in acest sens pantru aducerea lor in tara.Ea nu are nici un fel de act rezidential acolo nici loc de munca.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:59, 21 Mai 2013
cum ? cu ce anume?
Domnule, nimeni nu te poate obliga sa locuiesti langa un om care te bate. Si daca vine d.na in Romania nu este obligata femeia sa locuiasca impreuna cu dvs. contrar vointei ei. Iar daca vine in Romania pentru a se judeca cu dvs, poate face dovada in instanta ca sunteti violent , mai ales ca are femeia acte de interdictie, eliberate de un stat membru UE, pe baza carora solicita femeia custodia copiilor, pe motivul ca sunteti un pericol, fiind violent la manie, si gata joaca, pleaca inapoi cu minori cu tot. Sau poate sa vina fara minori. Si la fel, daca sta in Spania, la rude, iar autoritatile spaniole o accepta pe teritoriul lor, nu e nicio incalcare a legislatiei europene, la fel de bine poate sa nu mai vina deloc inapoi in Romania, sa solicite cu timpul divortul acolo. In Spania probabil se inscrie la primarie pe baza declaratiei rudelor si poate locui acolo fara a fii divortata. Certificatele de nastere ale copiilor le poate solicita prin ambasada sau prin procura speciala, daca nu le are si sta cu copii acolo. Ce credeti ca ar fii singura femeie care sta cu copii in strainatate? Dvs. daca va doriti familia inapoi ar trebui sa incercati sa mergeti cu un intermediar, un mediator care sa va ajute sa va impacati, ca singur se vede treaba ca ati cam esuat la dialog, macar de dragul copiilor, pana nu e prea tarziu, pentru ca vorba aceea ochii care nu se vad se uita, dar daca sotia nu mai doreste sa va impacati, tare ma tem ca ramaneti singur, macar pentru o perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea minorului ce se afla in strainatate in pasaportul parintiilor stefanspania stefanspania Minorul se afla in Spania cu mama si a fost trecut in pasaportul ambilor parinti. Viza minorului in pasapoartul tatalui s-a expirat ,la fel se expira viza ... (vezi toată discuția)
Pierdere pasapoarte&certificate de nastere Edward9911 Edward9911 Buna ziua, sunt in Germania de 5 ani , iar acum 2 luni mi-am schimbat domiciliul. In urma schimbarii lui , am pierdut pasapoartele , cat si certificatele de ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor insototi de mama divortata in ce c.gusa c.gusa Fiica mea este divortata cu hotarare judecatoreasca definitiva prin care i s-au incredintat spre crestere si educare cei doi copii minori (4 si 5 ani). Anul ... (vezi toată discuția)