Am cateva intrebari legate de modalitatea de calcul a indemnizatiei in functie de venitul obtinut ca PFA.
Sa zicem ca avem urmatoarea situatie.
PFA impozitat in regim normal.
La inceput de an se depune decaratia privind venitul estimat. - pentru un venit X lei
Se platesc contributiile sociale si impozitul pentru acel venit estimat X.
Intre timp se naste copilul, PFA se suspenda. Pana in momentul suspendarii, venitul real ala PFA este de Y lei, Y fiind mult mai mic decat X.
Din cunostintele mele indemnizatia se calculeaza in functie de venitul net.
Acel venit net este dovedit prin decizia de impunere emisa de adm financiara. va rog corectati-ma daca gresesc.
Totusi cum se calculeaza indemnizatia?, pentru ca venitul real este unul iar impozitul a fost platit pentru venitul estimat X - mult mai mare.
Care sunt pasii detaliati in toata povestea aceasta
1. Pentru calcularea indemnizatiei pentru CCC se au in vedere toate veniturile nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
Referitor la acest calcul. Sa inteleg ca din venitul brut se scade doar impozitul 16% si se ajunge la venitul net? Deci sanatatea si pensia nu se scad?
PFA infiintat in luna februarie 2016 avand venitul estimat de 3000 lei/an. Dupa doar o luna deja am depasti acest estimat.
Urmeaza sa nasc in luna iulie 2016.
Daca pana in luna iulie 2016 am venituri de 20 000 lei, care este metoda prin care se calculeaza indemnizatia CCC? Se tine cont doar de estimatul 3000 lei/an sau se iau in calcul veniturile reale de 20 000?