avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie de crestere pentru venit ca PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie de crestere pentru venit ca PFA

Am cateva intrebari legate de modalitatea de calcul a indemnizatiei in functie de venitul obtinut ca PFA.

Sa zicem ca avem urmatoarea situatie.
PFA impozitat in regim normal.

La inceput de an se depune decaratia privind venitul estimat. - pentru un venit X lei
Se platesc contributiile sociale si impozitul pentru acel venit estimat X.
Intre timp se naste copilul, PFA se suspenda. Pana in momentul suspendarii, venitul real ala PFA este de Y lei, Y fiind mult mai mic decat X.

Din cunostintele mele indemnizatia se calculeaza in functie de venitul net.
Acel venit net este dovedit prin decizia de impunere emisa de adm financiara. va rog corectati-ma daca gresesc.

Totusi cum se calculeaza indemnizatia?, pentru ca venitul real este unul iar impozitul a fost platit pentru venitul estimat X - mult mai mare.

Care sunt pasii detaliati in toata povestea aceasta

Multumesc
1. Cititi pe:
www.avocatnet.ro/content/for...

2. Daca nu va lamuriti intrebati la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro
@Mihailx

Se va lua in calcul decaratia de venit depusa pentru dosarul pentru CIC. Pentru 2015 declaratia de veint realizat iar pentru anul curent delcaratia de venit estimat.

In caz ca venitul estimat s-a marit puteti sa depuneti la anaf o declaratie de venit estimat pentru rectificare.(cel putin puteati inainte ca acum s-au mai schimbat lucrurile).

Exista si varianta de inchide/suspenda PFA-ul mai devreme si atunci puteti pune declaratia de venit realizat la ANAF pentru a inchide situatia. In aceasta situatie puteti sa depuneti la dosarul pentru CIC chiar declaratia de venit realizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu maternitate (126 zile) adelabuciu adelabuciu Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: am terminat concediul pre si postnatal si am depus dosarul pt CIC. Lunar am primit banii direct de la casa de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu indemnizatie cresterea copilului MihaelaNiculae MihaelaNiculae Buna ziua, Sper sa expun cat mai clar problema cu care ma confrunt. Eu voi naste un copil la inceputul lui august, deci in aprox 2 luni, iar sotul meu ... (vezi toată discuția)
Veniturile pfa la calcularea indemnizatiei pentru crestere copil nicoleta2014 nicoleta2014 As dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil in situatia in care obtin venituri in calitate de angajat dar si venituri din activitati ... (vezi toată discuția)