avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum atac o decizie a Curþii de Apel?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum atac o decizie a Curþii de Apel?

M-am judecat pe fond cat si pe Apel - recurs .
Am contestat o decizie a unei institutii pentru anulare instanta de fond a respins actiunea. Am facut recurs insa curtea de Apel a respins recursul. M-am judecat in baza legii conteciosului administrativ. Problema e ca am avut avocat si ca in recurs am adus probe noi doveditoare, inscrisuri dar instanta de recurs nu a bagat de seama respingand actiune de recurs.

Doresc sa stiu cum as putea sa fac sa casez sentinta data de curtea de apel, fiind definitiva si irevocabila?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 03:17, 1 Iunie 2013
Instanta nu le-a analizat in recurs, nici nu s-a uitat de ele deoarece prin esenta la recurs nu se pot aduce inscrisuri noi fiind o exceptie de fond daca nu ma insel.
Unde pot depune cererea de revizuire? Daca recursul l-am facut la Curtea de Apel Iasi.

Multumesc
De unde stiti ca instanta de recurs nu a analizat acele probe noi? Este posibil ca ele sa fi fost avute in vedere, dar sa nu fi dus l acasarea sentintei pronuntate initial. Ati vazut motivarea deciziei? In recurs, singurele probe noi admisibile sunt inscrisurile.

Nu aveti nicio sansa cu revizuirea, probele la care faceti referire nu sunt noi, actele au fost cunoscute si avute in vedere la judecarea recursului. Daca contestati decizia instantei de recurs, atunci la aceasta instanta veti depune cererea de revizuire.
Multumesc mult....insa conform Legii Conteciosului Administrativ ... se poate depune : art 21 - (1)Împotriva soluţiilor definitive şi irevocabile pronunţate de instanţele de contencios administrativ se pot exercita căile de atac prevăzute deCodul de procedură civilă.

Vreau ca sa stiu daca este o alta posibilitate in afar de cererea de revizuire.

Poate la Inalta Curte de Casatie si justitie?

Multumesc
Îmi pare sincer rău, însă răspunsul este negativ.

În vechiul Cod de procedură civilă mai erau reglementate două căi extraordinare de atac - contestaţia în anulare şi revizuirea -, însă acestea se exercită numai pentru motivele strict şi limitativ prevăzute de Cod. Nu puteţi scrie orice într-o asemenea cale extraordinară de atac, pentru că soluţia instanţei va fi "respinge cererea ca inadmisibilă".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere revizuire Lungu Constantin Lungu Constantin De la Tribunal am primit respingerea actiunii la contestatie decizie de concediere, la fel si de la Curtea de Apel dupa recurs. Intrebarea este la ce instanta ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare manuelaturcu manuelaturcu Buna dimineata, Va rog sa ma ajutati ! Am avut un recurs la Curtea de Apel Pitesti . Instanta s-a mai pronuntat intr-o cauza asemanatoare cu a mea , ... (vezi toată discuția)
Cum introduc o actiune la iccj intr-un proces de munca impotriva recusului respins ca nefondat la curtea de apel Luminita Pop Luminita Pop Ce cale de atac sa folosesc si ce articol din Codul de proc. civila impotriva unui recurs respins ca nefondat de catre Curtea de Apel? Precizez ca am cerut ... (vezi toată discuția)