avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restituire fond rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restituire fond rulment

Am facut cerere de restituire fond rulment,cu obligatie in scris,ca in termen de 5 zile de la data afisarii listei de plata,sa platesc contributia la cheltuielile asociatiei de proprietari.Am facut acest lucru,deoarece administratorul, a spus ca plateste din fondul de rulment(si al meu),cheltuielile pentru locatarii ce nu platesc la timp. In Manualul Asociatiilor de Proprietari,am citit ca se poate retyrage fondul de rulment,daca ma oblig in scris,sa achit in termen.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:11, 26 Mai 2013
Pai acesti doi oameni nu sunt legi, doamna, ei emit niste pareri.
Dv. trebuie sa aveti in vedere ce prevede legea. Asta v-a intrebat @adriantot.
Emit "pareri" in cunostinta de cauza,doar nu sunt "neica nimeni"! Principalul ca eu,nu incalc nici-o lege(dovada ca imi platesc totul,la timp,le sesizez si verbal si in scris, ce contravine legii),pe cand, atat administratorul cat si presedintele,incalca si legea si bunul simt!
Cum a spus si dna Elga acesti domni nu sunt legea ,emit doar pareri,pareri care va asigur ca le incalca ,dansii au asociatii in administrare si sa stiti ca le platesc facturile din fondul de rulment ,pana strang banii de la locatari ,dar conform legii ;acest lucru este doar informativ pentru dv, nu ne intereseaza cum isi conduc dansii afacerile. Poate va ajuta definitia fondului de rulment sa intelegeti mai bine:
Sinonim - capital de lucru [net] Volumul activelor circulante ale intreprinderii din care s-au scazut pasivele curente ale acesteia. Volumul total al activelor circulante sau curente reprezinta capitalul de lucru brut al intreprinderii. Daca din aceastea se scad datoriile pe termen scurt (pasivele curente) rezulta capitalul de lucru net (fondul de rulment). Ambii indicatori au un rol important in determinarea gradului de lichiditate al intreprinderii care reflecta capacitatea acesteia de a-si achita datoriile curente de plata.
sau Fondul de rulment mai este denumit şi capitalul de lucru net (Net Working Capital = NWC), acesta reprezentând sursa permanentă de finanţare a întreprinderii.

Cat despre legea bunului simt poate ca si dansii citesc din manuale unde sunt pareri personale despre ce se incadreaza sau nu in legea bunului simt in loc sa citeasca legea bunului simt :D
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2013
CRINA1, utilizator
doinagherasim a scris:

Am citat din:Radu Opaina, Dir Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania (Manualul Asociatiilor de Proprietari) si Mihai Mereuta, Presedintele Ligii asociatiilor de Proprietari( e-mail:mihai.mereuta@habitaturban.ro)

Eu nu cred nici in spusele celor aflati in fruntea ministerelor si a altor institutii ale statului. S-a demonstrat nu odata ca unii nu cunosc legislatia sau modul de aplicare a acesteia in practica. Asa ca cei doi amintiti de dv sunt absolut nevinovati daca spun lucruri trasnite. Repet, daca spun lucruri trasnite, asa cum sustineti dv pentru ca eu nu i-am auzit, nu sunt intre cei pe care sa-i "studiez".
Dar revedeti legislatia care este gratuita si clara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati papit papit buna seara, am un apartament de 2 camere care este nelocuit. detin un fond de rulment de 280 ron. nu am platit intretinerea si am de dat 287 ron cu ... (vezi toată discuția)
Fondul de rulment in asociatia de proprietari VILI48 VILI48 VA ROG SA MA LAMURITI:La infintarea asociatie de locatari s-a constituit un fond de rulment care reprezenta media cheltuielilor la intretinere a 12 luni ... (vezi toată discuția)
Fond rulment, proaspat proprietar aditza26 aditza26 Luna trecuta am semnat actele pentru un apartament, astfel am devenit proprietar. Dupa toate aranjamentele cu fostul proprietar, acesta m-a intrebat cum ... (vezi toată discuția)