avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amenintata cu judecata de tatal copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amenintata cu judecata de tatal copilului

In urma divortului mi-a fost incredintat spre crestere si educare copilul.Noi am plecat din tara,am trecut granita cu sentinta caci nu am avut nevoie de acordul tatalui.El,ca multi tati ,care se razbuna pe mame desi sufera copiii,ma ameninta ca ma da in judecata.Mentionez ca noi avem un domiciliu stabil in alta tara,copilul merge la scoala,eu lucrez iar sentinta imi este definitiva.Ce ar putea sa-mi faca....ce drepturi are?Ce este legea asta....pe tata nu-l obliga sa plateasca pensie alimentara,dar are drepturi!!!Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Ma iertati ca-mi permit si eu sa-mi dau parerea. Doamna utilizator eibsee, daca doriti un raspuns cât mai exact, trebuie sa dati mai multe date, altminteri doamnele-domnii avocati nu pot da un raspuns precis. Cred ca trebuie sa precizati varsta copilului, de cât timp sunteti stabilita cu el în strainatate, daca sunteti rezidenti... Pe urma, cred ca ar trebui sa tineti cont si de dorinta copilului : el doreste sa-si revada tatal ? cu ce frecventa s-au întâlnit în ultimul timp (de când v-ati stabilit în strainatate) : în fiecare an, de doua ori pe an, mai des ? si unde au avut loc aceste întâlniri : în România, în tara dv. de rezidenta ? tatal si copilul sunt în contact (telefonic, prin e-mail, pe Facebook) ?
Remarcati ca doamna avocat AVLIL va pune cam aceleasi întrebari, cere detalii, deci eu trag concluzia ca doreste sincer sa va ajute. Daca nu doriti sa faceti aceste detalii publice, eu v-as sfatui sa contactati un avocat in privat.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Toate aspectele concrete au loc in cadrul consultatiei juridice private este adevarat.
Problema esentiala este aceea ca in caz de proces deschis de tata vor exista foarte multe probleme deoarece drepturile exista si trebuie respectate.

Amanuntele concrete conteaza la argumentarea situatiei de fapt dar va trebui facuta si o argumentare in drept deoarece si mama si copilul au si ei drepturi.
Se va stabili un program de vizita, program care nu cred ca va putea fi evitat.
Poate doar o hotarare care sa nu fie conforma cu legea ar putea sa o ajute dar nu va rezista in caile de atac.

Tatal este obligat sa plateasca pensie alimentara insa nu mai este ca in regimul comunist unde toata lumea muncea...
Acum nu toti au loc de munca sau lucreaza la negru.
ce ar putea sa va faca??????
Va cheama in judecata pentru ca nu va intelegeti fara o autoritate "mai mare".
Practic nu va face nimic. Nici nu va pune securea deasupra capului, nici nu va ia boii de la bicicleta.
Daca vrea sa aibe legaturi cu copilul poate face o cerere in instanta, pentru ca dvs nu sunteti de acord si asta este singura metoda civilizata prin care doi oameni adulti isi pot regla o problema asupra careia nu se inteleg in nici un sens, desi ambii se simt indreptatiti (metoda civilizata in opozitie cu dat in cap, rapit copilul, amenintari, etc).

Ati putea, amandoi, sa apelati la un mediator pentru detensionarea situatiei, dar asa cum puneti dvs problema (si cum banuiesc, din tonul dvs, ca a pus-o domnul) nu sunteti dispusi la nici o forma de dialog.

Nu inteleg de ce se pune asa din prima eticheta "ii distruge viata". Cum i-o distruge?
Chiar, nu ati zis de ce va ameninta cu judecata, ce vrea tatal si dvs nu ?
NU stim ca doamna nu ar dori ceva sau altceva, poate doar i-a transmis o teama si atat. Nu stim ca nu sunt ambii dispusi, odata ce vad toate datele problemei, sa fie rezonabili.
Apoi, depinde si de copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu copil minor Blancy Blancy M-am lovit de o problema destul de delicata. Am sa incerc sa scriu cat pot de telegrafic. 1. Vreau sa plec in vacanta cu ambii mei copii. 2. Nu m-am ... (vezi toată discuția)
Programul de vizita al minorului care locuieste in strainatate la parintele caruia nu ia fost incredintat spre crestere si educare HorynaGabriela HorynaGabriela ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Un sfat, va rog! CristinaElena12345 CristinaElena12345 Buna seara. Am un copil de 3 ani si 3 luni, nerecunoscut de tata la nastere, nu a dorit asta si nici eu. Nu am fost căsătoriți. In tot acest timp eu i-am ... (vezi toată discuția)