Ma iertati ca-mi permit si eu sa-mi dau parerea. Doamna utilizator eibsee, daca doriti un raspuns cât mai exact, trebuie sa dati mai multe date, altminteri doamnele-domnii avocati nu pot da un raspuns precis. Cred ca trebuie sa precizati varsta copilului, de cât timp sunteti stabilita cu el în strainatate, daca sunteti rezidenti... Pe urma, cred ca ar trebui sa tineti cont si de dorinta copilului : el doreste sa-si revada tatal ? cu ce frecventa s-au întâlnit în ultimul timp (de când v-ati stabilit în strainatate) : în fiecare an, de doua ori pe an, mai des ? si unde au avut loc aceste întâlniri : în România, în tara dv. de rezidenta ? tatal si copilul sunt în contact (telefonic, prin e-mail, pe Facebook) ?
Remarcati ca doamna avocat AVLIL va pune cam aceleasi întrebari, cere detalii, deci eu trag concluzia ca doreste sincer sa va ajute. Daca nu doriti sa faceti aceste detalii publice, eu v-as sfatui sa contactati un avocat in privat.
Toate aspectele concrete au loc in cadrul consultatiei juridice private este adevarat.
Problema esentiala este aceea ca in caz de proces deschis de tata vor exista foarte multe probleme deoarece drepturile exista si trebuie respectate.
Amanuntele concrete conteaza la argumentarea situatiei de fapt dar va trebui facuta si o argumentare in drept deoarece si mama si copilul au si ei drepturi.
Se va stabili un program de vizita, program care nu cred ca va putea fi evitat.
Poate doar o hotarare care sa nu fie conforma cu legea ar putea sa o ajute dar nu va rezista in caile de atac.
Tatal este obligat sa plateasca pensie alimentara insa nu mai este ca in regimul comunist unde toata lumea muncea...
Acum nu toti au loc de munca sau lucreaza la negru.
ce ar putea sa va faca??????
Va cheama in judecata pentru ca nu va intelegeti fara o autoritate "mai mare".
Practic nu va face nimic. Nici nu va pune securea deasupra capului, nici nu va ia boii de la bicicleta.
Daca vrea sa aibe legaturi cu copilul poate face o cerere in instanta, pentru ca dvs nu sunteti de acord si asta este singura metoda civilizata prin care doi oameni adulti isi pot regla o problema asupra careia nu se inteleg in nici un sens, desi ambii se simt indreptatiti (metoda civilizata in opozitie cu dat in cap, rapit copilul, amenintari, etc).
Ati putea, amandoi, sa apelati la un mediator pentru detensionarea situatiei, dar asa cum puneti dvs problema (si cum banuiesc, din tonul dvs, ca a pus-o domnul) nu sunteti dispusi la nici o forma de dialog.
Nu inteleg de ce se pune asa din prima eticheta "ii distruge viata". Cum i-o distruge?
Chiar, nu ati zis de ce va ameninta cu judecata, ce vrea tatal si dvs nu ?
NU stim ca doamna nu ar dori ceva sau altceva, poate doar i-a transmis o teama si atat. Nu stim ca nu sunt ambii dispusi, odata ce vad toate datele problemei, sa fie rezonabili.
Apoi, depinde si de copil.