avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare . Importanta starii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare . Importanta starii civile a vanzatorului

Buna ziua,

sunt in procesul semnarii unui contract imobiliar de vanzare cumparare iar prezentul proprietar a cerut sa nu fie precizata in contract starea lui civila la momentul semnarii.

Actul de proprietate apare trecut doar pe numele persoanei in cauza (necasatorit fiind), in extrasul de CF apare ca fiind necasatorit si as dori sa stiu daca pentru mine ca viitor proprietar poate aparea vreun risc.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 08:03, 3 Iunie 2013
Multumesc tuturor pentru lamuriri.

O alta intrebare, este daca in declaratia privind provenienta bunului este sau nu necesar sa fie mentionat starea civila si faptul ca este bun propriu, avand in vedere faptul ca acest lucru este precizat in contractul anterior de vanzare cumparare, si este mentionat si in extrasul curent de carte funciara.

Multumesc
O sa apara in contractul de vanzare cumparare la dobandire cum l a achizitionat. Stie notarul.
Asta stiu ca se intampla in mod normal. dar intreb daca este absolut necesar sau se poate trece sub o alta formulare.

Multumesc
Vorbiti cu notarul. Daca a fost necasatorit cum sa treceti in alt fel.....sa gasim sinonime la necasatorit?! Ca nu inteleg?! Si nu mai inteleg de ce atatea probleme?! Un contract oglindeste sau ar trebuie sa oglindeasca situatia reala dintre parti si situatia de fapt a imobilului. Daca vanzatorul este necasatorit asa se va trece in contract, iar in istoricul imobilului se va trece cum l a dobandit....
Essential este ca imobilul sa nu aiba sarcini, sa aiba impozitul platiti si certificat fiscal pe Luna in curs, sa fie platit pretul care sa fie sincer, real si serios, sa apartina vanzatorului....astea sunt problemele principale si serioase.
Faptul ca va puneti asemenea problema .....poate da de gandit....
Daca in extrasul de cartea funciara, este trecut singur, notarul il v-a nominaliza doar pe titular.
Toate aceste lucruri se clarifica cu notarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stare civila neprecizata contract vanzare-cumparare RealThing RealThing Buna ziua, Am incheiat ieri un antecontract de vanzare-cumparare pt. un imobil. Eu sunt cumparatoarea. La mine este precizata starea civila, necasatorita, la ... (vezi toată discuția)
Intabulare gresita - proprietar "casatorit", in loc de "necasatorit" - cum este corect alinamada alinamada Buna ziua! Avem si noi o problema, soacra mea vrea sa vanda un apartament pe care este doar ea proprietara, sotul murind in 1990, iar apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)
Cumpărare locuință de persoană văduvă Crap Crap Buna ziua daca vreau sa cumpăr o locuintă imi trebui si act de deces al sotului (vezi toată discuția)