avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pasive dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pasive dupa deces

Bună ziua,
Să presupunem că unul dintre soți este PFA, cu dările către stat plătite (deocamdată) la zi. Ani de muncă puțini, vreo 11, pentru că prin '90 din păcate firmele nu prea își plăteau contribuțiile. Cealaltă parte nu are decît vreo 5 ani vechime. Partea care este PFA are cîteva carduri de credit și un credit pe 5 ani, dar nicăieri cealaltă parte nu este trecută ca coplătitor sau garant.
V-am dat toate aceste detalii pentru a înțelege cît mai bine situația. Partea care este PFA probabil că va deceda într-un an-doi, nu cred că contează pentru discuția noastră din ce cauze (nu are asigurare de viață oricum). Care este soluția cea mai bună pentru partea care va rămîne în viață - să divorțeze - și în felul ăsta să scape de posibila plată a dărilor către stat și a creditelor (în cazul în care le moștenește) sau să nu divorțeze și să încaseze pensia de urmaș (nu știu dacă pentru o perioadă atît de mică de contribuții există o pensie și cît de mare ar fi ea)? Nu știu dacă am explicat situația clar. Pentru lămuriri, vă stau la dispoziție.
Mulțumesc pentru ajutor.
LuchianSeb a scris:

E tot H2O ... :)
Dar pentru ca eu sunt un simplu absolvent fara experienta iar dvs. sunteti avocat cu experienta, a trebuit sa caut niste aliati. Astfel am cautat acum si gasit pe Google, special pentru dumneavoastra, ,,Transmisiunea mostenirii in Noul Cod civil pe intelesul tuturor '' :D ...e cum s-ar zice... ,,postarea dvs. e sub conditie rezolutorie ca eu sa aduc un argument suficient de bun :D ''

Poate ca totusi reusiti sa va lamuriti daca cititi o lucrare a CSM. Va tin pumnii si va urez succes!! :yeah:

[ link extern ]

Cred că ar trebui să citești puțin mai atent art 1114 NCC precum și „lucrarea” al cărei link tocmai l-ai postat. Eventual citește-le de două ori.

Poate vei vedea diferența (între „acceptare” și „transmisiune”). ;)

Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
Patrick_, utilizator
:ban: Avertisment moderator,

Domnule @LuchianSeb, ca și domnilor și doamnelor cărora tocmai le-am șters mesajele,

Lăsând la o parte problema acceptării sub beneficiu de inventar, care într-adevăr este tranșată profesionist de domnul @themis, iar argumentele domniei-sale sunt reale,

vă invit la un dialog civilizat pe forumul avocat.net.

Nu este cazul ca discuțiile juridice să fie atât de pătimașe încât să degenereze la atacuri personale.

Vă rog, deci, să aveți în vedere că forumul reprezintă, esențialmente, un loc de discții, nu de certuri.

Vă mulțumesc,
moderator Andrei Grigoriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - acceptarea mostenirii de catre creditori crystyn71 crystyn71 Buna seara! Scuze de deranj , dar am si eu o mica nelamurire. Am un credit ajuns in stare de executare silita nu am bunuri pe numele meu ,dar in decembrie 2012 ... (vezi toată discuția)
Ce fac cu creditele ramase la banci dupa decesul tatalui costel_81 costel_81 Acum cateva zile a decedat tatal meu in drum spre serviciu. In urma necazului am ramas cu un credit de nevoi personale fara asigurare de viata si o limita de ... (vezi toată discuția)
Mostenire, cota parte, praxis, terenuri, imobil, bani la banca alexandrurobert alexandrurobert Buna ziua, tatal meu a decedat in data de 7 martie. Suntem 3 frati si sotia si mama noastra. Cum se imparte averea? Cum pot afla cati bani avea la ... (vezi toată discuția)