avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune disciplinara

Astazi am fost convocat la locul de munca intr-o sedinta in cateva minute si mi s-a adus la cunostinta ca nu am vrut sa-mi ajut colegii intr-o anumita zi. totul este o minciuna si un aranjament. eu sunt in preaviz si mi s-a dat scris ca nu tb sa ma prezint l lucru. Ideea e ca nici nu vor sa-mi dea procesul verbal pe care l-au facut pentru ca e secret. Nici decizia de concediere nu vor sa o dea tot ca e secret. oamenii astia actioneaza dupa legile lor! cine ii poate opri? as dori un raspuns urgent! poate cineva sa vina la mine la serviciu si sa le puna in vedere sa nu ma mai hartuiasca?
ce mi se intampla de la aceasta sanctiune? cum pot dovedi ca e ilegala? tb sa imi fac pb din cauza ei?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:46, 11 Martie 2009
Cursul evenimentelor au atins apogeul "ametelii" in opinia mea iar sfatul meu ar fi sa contactati personal un jurist din orasul dvs cu care sa discutati in detaliu situatia dvs.

Incercati sa fiti mai clar si mai concis in exprimare, pentru ca si postarile peacest forum au fost incarcate de ambiguitate. Reticiti raspunsurile care vi s-au dat pentru ca, din anumite reply-uri ale dvs, rezulta ca nu ati inteles sau nu ati fost atent la raspunsurile primite.

Masaj extras din una din postarile dvs.
Marius Nou a scris:
ma vad nevoit sa-i dau in judecata pt ca abuzurile lor continua. pt ei nu exista nici o lege! Ura ii mana la orice. Dc am toate documentele de la ei de concediere cu acordul partilor fara vointa mea, concediere datorita restructurarii postului si sanctiunea disciplinara, nu pot dovedi ca angajatorul are ceva personal cu mine?


Nu exista concediere cu adordul partilor, si mai mult, fara voia unei parti?!?:O
Asezati pe hartie exact cursul evenimentelor intamplate , lamuriti anumite aspecte elementare (v-ati dat demisia, ati incheiat cu acordul, partilor, ati fost concediat?) , vedeti in ce data vi se termina preavizul si cand inceteaza acesta si profitati de timpul pe care-l mai stati in preaviz pentru a va consulta cu un jurist pentru a sti ecat ce pasi sa urmati ulterior.

Incercati sa va calmati si nu mai luati in serios toate amentintarile angajatorului.
Cu siguranta cei care au trecut prin ce trec eu, pot intelege! Am ajuns si sa fiu bruscat de sef, de amenintari nu mai zic si sunt ingrijorat ca e vorba de cariera mea. Chiar daca discut si cu un jurist caruia i-am relatat toate faptele, cer sfaturi si aici pentru ca sunt oameni care ma pot ajuta cu sfaturile lor. Chiar unele sfaturi mi-au fost de real folos in aceasta problema! Am un dosar mare de acte pe care le-am primit de la angajator si sunt multe contradictii in foile respective. Si zi de zi mai primesc altele! Persanele competente in acest domeniu sunt derutate de ceea ce fac acesti oameni si nu stiu unde vor sa ajunga! Poate ca e o situatie mai rara pt ca si acesti oameni cu care am eu de-a face sunt "speciali". Pt ei nu exista lege! Au doar proprile legi! E greu sa rezisti in asemenea conditii!
Va inteleg foarte bine situatia, chiar daca nu am experimentat-o personal si tocmai pentru ca inteleg cat de tensionate pot ajunge anumite momente fac apel la calm pentru a va pastra gandirea clara si logica.

Situatia dvs a depasit demult, in opinia mea, limitele nefirescului si abuzului, tocmai de acea va fac recomandarea sa va indreptati catre un specialist pe care sa-l contactati personal si sa-i aratati acel dosar cu acte care l-ati strans pentru a va putea indruma actiunile ulterior in favoarea dvs. Consultanta online are limitele sale iar in situatia dvs este mai important sa treceti mai mult la actiuni concrete si mai putin la discutii pe forumuri.

Curaj!
In notificarea pe care ati primit-o si in care vi s-a comunicat ca veti fi concediat trebuie sa fie mentionat si termenul de preaziv, respectiv data la care incepe preavizul si data la care inceteaza preavizul. aceasta data coincide cu data incetarii CIM. In consecinta , dupa aceea data nu va mai prezentati la munca, iar decizia de incetare a CIM va este comunicata acasa, prin posta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz Marius Nou Marius Nou in foile primite la concediere scrie ca nu e trebuie sa vin la serviciu pe perioada preavizului. m-am uitat in codul muncii si nu am vazut asta scris. seful ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie Raluca Gorun Raluca Gorun Buna ziua, Daca un angajat isi da demisia si angajatorul NU renunta la preaviz, dar angajatul nu vrea sa se mai prezinte la locul de munca in timpul ... (vezi toată discuția)
Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)