avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal la politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal la politie

Am un dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului si este la Politie din 25.11.2008. Cam cat mai poate dura instrumentarea dosarului pana ii da drumul la procuratura ? Eu cand ma duc la ei ma amana tot timpul. Pot sa fac ceva in legatura cu asta ? Multumesc !
Am reusit in final sa dau declaratia tipizata dupa aproape5 luni si "prietenii" care mi-au tinut dosarul la Politie mi-au respins si cererea de recalculare .Acum trebuie sa fac plangere la procuror si dupa aceea in instanta. Daca nu reusesc stau cu totul vreo doi ani nu? Desi sentinta este de un an dar cu procesul plus instanta plus ca stau de 5 luni fara permis asa e legea nu?Frumoasa lege.......X-(
pai declaratia tipizata nu contine date despre cantitatea consumata, intervalul orar, etc?

adaug: "prietenii" astia nu au niciun fel de putere, ei fac doar o ancheta, hartogaraie la dosar... strang date si nu numai... poate si niste € / $ ... daca doar date ...baga tare, orice in defavoarea ta, la intimidare. in mod normal trebuie sa te interesezi de tot ceea ce inseamna aparare, avocat, etc. codul de procedura penala...
frustrarea lor vine in momentul in care isi desfasoara activitatea lipsita de puterea de decizie, doar baga la inaintare niste hartii...
zic toatea astea pt cei care sunt tarsalosi si fac tot ceea ce le spune "prietenul"...

inca o data te intreb pe tine, ciptes, declaratia tipizata nu continea date despre cantitatea de alcool, etc?
cum ti-a respins cererea pt recalculare? du-te si plateste-o si apoi faci plangere la procuror. iml-ul ti-o va calcula si va ramane la ei daca nu o ridica militia.

la mine, daca nu am mai scris deja asta, aici in sectiunea asta... mi-a iesit sub 0,80 dar vrea sa ma arda cu recalcularea (ca trecuse o ora de la oprire), declaratie tipizata n-am mai completat fiindca era dreptul meu cf. art. 70 alin. 2 C.P.P. si nici cu recalcularea nu am fost de acord da' asta nu se consemneaza. si nici n-am sa platesc vreodata ...il duc pe "prieten" cu masina cand o sa am permis... la banca sa faca credit pt a o plati el.

si stau de 3 luni... pt rezultatul sub 0,80 alcoolemie in sange. "frumoasa lege" ...inteligenti oamenii de au avortat-o.
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2009
cristi777, utilizator
Au respins-o pentru ca in prima declaratie am spus ca am baut o bere si 100g de coniac si in a doua am scris ca am baut 200g si o bere fara alcool. Mi-au adus o rezolutie acasa in care scrie ca ofiterul de la cercetari penale si cu seful Politiei de aici din oras nu sunt de acord.Ei au semnat acea rezolutie. Acuma trebuie sa fac plangere la procuror ca sa imi accepte recalcularea si daca nu imi accepta ma duc in instanta ca poate acolo reusesc. Din moment ce eu platesc recalcularea de ce nu se accepta ? Nu le trebuie bani la buget sau la ei nu e criza.
e bine ca fiecare are legea lui in cap. la mine vor chiar ei recalcularea, iar la tine - nu ti-o accepta. cred ca "ai tai" sunt mai praf...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

0.45 in aerul expirat anno anno In data de 12.05.2011,ora 4:40 am fost oprit de catre politie pentru a vedea daca am baut,in momentul in care mi-au pus etilotestul a iesit 0.45 in aerul ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie alin111 alin111 Daca am in aerul respirabil 0.42 si in sange imi vine pana in 1 sunt sanse sa mi anuleze permisu?? ,deoarece am inteles de la cineva ca daca am pana in 1 ma ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat, alcool Adrian.Craciun Adrian.Craciun In data de 1 mai 2010 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru ca am fost depistat cu o alcoolemie de 0.59 in aerul expirat , respectiv 1.45 cu 1.35 in ... (vezi toată discuția)