avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incetare CIM

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema:
- pana ieri am lucrat la un depozit de medicamente din provincie, firma avand sediul la Bucuresti. Luni seara am primit un telefon de la angajator prin care am fost informat ca a doua zi dimineata eu si toti colegii sa ne prezentam la prima ora la serviciu.
Ieri dimineata am avut surpriza ca patroana sa ne anunte ca a venit sa incarce totul intr-un tir si sa inchida punctul de lucru.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce pot sa fac in acest moment deoarece actele de incetare a CIM vor veni foarte greu de la ea ?
Nu trebuia sa semnez o incetare a contractului de munca? este valabila doar semnatura angajatorului?
Cum ma sfatuiti sa procedez ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:21, 29 Mai 2013
sa inteleg ca acum ar trebui sa cer in scris aceste documente?

Ajutati-ma, va rog.
Asteptati sa va trimita decizia de concediere. Ea nu produce efecte retroactive.
Asa cum v-am scris mai sus, pana la data comunicarii deciziei sunteti angajatul firmei si beneficiati de toate drepturile prevazute in CIM, inclusiv salariu.
Obligatia comunicarii deciziei de concediere salariatului revine angajatorului. Decizia de concediere peoduce efecte de la data comunicarii.
Pentru inceput puteti face o sesizare la itm care sa arate cam asa:

Domnule Inspector Sef,

Subsemnatul...., domiciliat in...., angajat la..., cu sediul social in..., in baza c.i.m. nr..../data, reclam urmatoarele:
Incepand cu data de...., din motive subiective, angajatorul mi-a interzis accesul la punctul de lucru unde imi desfasor activitatea, fara sa existe, la data depunerii prezentei reclamatii, o decizie comunicata prin care raporturile de munca sa inceteze sau sa se suspende intre parti.
In urma refuzului angajatorului de a ma mai primi la munca, mi s-au sistat si drepturile salariale de care subsemnatul beneficiez in baza c.i.m., fara ca subsemnatul sa ma fac vinovat.
Fata de toate acestea va solicit respectuos sa luati masurile legale ce se impun fata de angajator.
Va multumesc.
Data
Semnatura


Luati numar de inregistrare la aceasta sesizare.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
codulmuncii, utilizator
De unde ati luat termenul de comunicare al deciziei de 5 zile?
Scuzele mele. Am ramas cu impresia ca e o concediere disciplinara. De fapt nici nu stim despre ce concediere este vorba.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2013
codulmuncii, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizie incetare c.i.m. - art.55 lit.(b) codul muncii. nimar nimar Buna ziua, In cursul anului 2010 agajatorul X emite o Decizie de incetare a C.I.M.-ului salariatului Y in temeiul art.55 lit.b Codul Munii - [b][i]cu ... (vezi toată discuția)
Concediere simona435 simona435 Buna ziua, Am fost angajata cu data de 08.10.2015 cu contract de munca pe perioada nedeterminata, iar pe data de 04.01.2016, angajatorul a venit la inchiderea ... (vezi toată discuția)
Se semneaza decizia de desfacere contract munca? alexafarcas alexafarcas Buna, am semnat preavizul pe la mijlocul lunii martie, de desfacere a contractului de munca, prin motive neimputabile mie si inchiderea/reorganizarea ... (vezi toată discuția)