avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incetare CIM

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea problema:
- pana ieri am lucrat la un depozit de medicamente din provincie, firma avand sediul la Bucuresti. Luni seara am primit un telefon de la angajator prin care am fost informat ca a doua zi dimineata eu si toti colegii sa ne prezentam la prima ora la serviciu.
Ieri dimineata am avut surpriza ca patroana sa ne anunte ca a venit sa incarce totul intr-un tir si sa inchida punctul de lucru.
Intrebarea mea este urmatoarea: ce pot sa fac in acest moment deoarece actele de incetare a CIM vor veni foarte greu de la ea ?
Nu trebuia sa semnez o incetare a contractului de munca? este valabila doar semnatura angajatorului?
Cum ma sfatuiti sa procedez ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:21, 29 Mai 2013
bgdan a scris:

sa inteleg ca acum ar trebui sa cer in scris aceste documente?

Ajutati-ma, va rog.


Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

In speta, formulati o cerere scrisa catre angajator prin care ii solicitati sa va elibereze:
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de vechime
- adeverinta de somaj.
user-ul inca nu stie daca a fost concediat sau nu intrucat nu a primit nici un document. A fost doar instiintat verbal ca se va inchide pct de lucru.
Poate solicita acest lucru .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare c.i.m. - art.55 lit.(b) codul muncii. nimar nimar Buna ziua, In cursul anului 2010 agajatorul X emite o Decizie de incetare a C.I.M.-ului salariatului Y in temeiul art.55 lit.b Codul Munii - [b][i]cu ... (vezi toată discuția)
Concediere simona435 simona435 Buna ziua, Am fost angajata cu data de 08.10.2015 cu contract de munca pe perioada nedeterminata, iar pe data de 04.01.2016, angajatorul a venit la inchiderea ... (vezi toată discuția)
Se semneaza decizia de desfacere contract munca? alexafarcas alexafarcas Buna, am semnat preavizul pe la mijlocul lunii martie, de desfacere a contractului de munca, prin motive neimputabile mie si inchiderea/reorganizarea ... (vezi toată discuția)