avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Buna ziua,
As dori cateva lamuriri in legatura cu concediul fara plata pentru motive personale .Am citit codul muncii si contractul colectiv de munca iar art. 148. spune ca pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fără plată. Durata concediului fără plată se stabileste prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.Iar contractul col. spune in art. 61. Pentru rezolvarea unor situatii personale, salariatii au dreptul la concedii fara plata. Aceasta inseamna ca eu ca angajator pot sa acord (desigur cu acordul salariatului )oricat concediu fara plata?Nu exista un alt act normativ care sa cuprinda min. de zile? Mentionez ca nu este vorba nici de formare profesionala, nici de pregatirea sau sustinerea lucrarii de diploma in invatamantul superior si desigur nici de functionari publici.
Cel mai recent răspuns: cryingangel , utilizator 18:06, 5 Martie 2009
Sigur ca a devenit in prezent o adevarata moda de a scadea cheltuilile societaii prin lezarea in drepturi a salariatilor carora ,de cele mai multe ori, li se fac promisiuni pe care angajatorul nu si le mai poate respecta.
Ideea este insa ca acest concediu se acorda la cererea salariatului pe care este bine sa o scrie cu manuta lui.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2009
adelaida_07, utilizator
A da acum am observat, si atuncio trebuie sa depun decizia de suspendare la ITM? Si daca da in ce termen?
in 5 zile de la emitere
adelaida_07 a scris:

in 5 zile de la emitere


Subscriu.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2009
crimson, utilizator
Va multumesc enorm de mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care un salariat solicita 15-20 zile concediu fara plata pt probleme personae, trebuie sa-i fac suspendarea ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata ortanda ortanda Buna ziua, Legea da dreptul la 30 zile calendaristice pentru concediul fara plata, deci sunt incluse si zilele de sambata si duminica. Angajatul poate semna ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata.....suspendare.... mili1976 mili1976 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.O salariata in data de 1.septembrie 2008 a solicitat concediu fara plata pentru o perioada de 90 de zile iar ulterioar ... (vezi toată discuția)