Buna seara!
Am avut un proces anul trecut si avocata mi-a cerut 1000 RON. Eu i-am trimis prin banca 250 EURO ( 1150 ron) . Acum la recurs am un avocat si m-am uitat in dosar si am vazut ca avocata a bagat la dosar o chitanta de onorariu de 700 RON.
Daca voi avea castig in acest proces , ce suma voi primii de la partea adversa?
700 ron sau 1150 ron?
Va multumesc, anticipat!
Eu nu inteleg un lucru ... daca ati platit prin banca de ce a mai pus chitanta!? dar nu sunt avocat plus ce cred eu este ca a trecut suma de 750ron ca onorariu si restul la cheltuieli ia uitativa ce alte cheltuieli ati mai avut acolo. (timbre, bonuri etc etc)
Pai daca primeste 250e nu poate face factura de 750 ron, nu?
Ptr. ca eu trebuie sa recuperez 250 euro de la partea adversa si nu 750 ron.
Nu mai este nici un avocat care sa raspunda pe acest site?
Sau ce a facut avocata mea este o regula?
Noi , oamenii de buna credinta, avem incredere in avocati atunci cand mergem la ei cu problemele pe care le avem si ei ne promit luna de pe cer pana ce se vad cu onorariul in buzunar , apoi nu ne mai raspund la telefoane, ne mint , sunt aroganti etc.etc.
Realitatea este alta, multi dintre ei sunt slab pregatiti.
Cand am fost la Curtea de Apel Galati acum 3 saptamani , judecatoarea a sters pe jos cu toti avocatii , pe unii ia trimis sa invete cpc , imi ere mie rusine de rusinea lor .
Cand mi- a venit randul , cu avocatul meu nu a sters pe jos chiar daca a incercat judecatoarea.
Asa ca d-lor avocati este sau nu evaziune?
Cu respect!
Daca ti-a facut factura ar trebui sa cuprinda cei 250 de euro plus 750. Deci fa o adunare si factura ar trebui sa aiba suma celor plati. Daca factura este mai mica, atunci se poate vorbi de evaziune, ceea ce nu cred ca ar putea sa faca, atata timp cat banii din banca si chitanta sunt inregistrate in contabilitate. Cu siguranta factura este mai mare decat cei 250 de euro. Poate cei 750 ron, reprezinta drumul, sau alte cheltuieli.
Daca avocatul are casa la 40 KM de Bucuresti puteti calcula cat costa benzina sau motorina ca sa ajunga la proces de cateva ori.
Pentru transport nu face chitanta.Va da bonurile si aveti dreptul sa calculati si sa discutati cu ea.
Pentru xerox instantele nu obisnuiesc sa dea cheltuieli de judecata decat daca are si factura doveditoare pentru xerox.
Daca a mai achitat si taxa de timbru probabil ca a mai pus si bani de la ea si poate ca a iesit in paguba...
Aveti cumva dreptate trebuia sa va taie chitanta pentru 250 euro si sa va mai ceara inca 100 euro pentru transport sau mai mult daca se impunea.
[Va rog folositi functia de citare doar cand este absolut necesar]