avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salarii compensatorii Oltchim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salarii compensatorii Oltchim

Odata cu disponibilizarea mea de la Oltchim ar trebui sa primesc niste salarii compensatorii.Asa cum se observa din textul de mai jos,nu se specifica cand se vor recupera acesti bani:
\"La data prezentei decizii,salariatul are o creanta impotriva SC Oltchim SA, in cuantum de...reprezentand (i)drepturi salariale restante...,(ii) indemnizatie de concediu de odihna si prima de vacanta...,(iii) tichete de masa in valoare de ... si (iv)salarii compensatorii conform art 38 CCM in cuantum de ...\"

Intrebare:Ce metoda sa aplic pentru a-mi recupera drepturile:
1.Sa astept ?
2.Sa ma adresez unui avocat si sa actionez in judecata pentru a stabili o data anume?
3.Sa negociez personal cu conducerea Oltchim?
Orice parere este binevenita.Mentionez ca societatea ma poate chema inapoi pe acelasi post fara examen\"in cazul extinderiii activitatii\"
Multumesc pentru timpul acordat.
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2013
ContSters268171, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 31 Mai 2013
asta nu inseamna ca nu trebuie sa formultati in teremn legal actiunea...asa chiar pierdeti orice sansa!. daca nu actionati si trece teremnul nu veti mai putea s-o faceti, iar Decizia acesta chiar va fi o simpla hartie ce nu va putea fi niciodata valorificata juridic.

de aceea spuneam sa fiti mai multi...

oltchimul nu este chiar un srl cu capital social de 200 lei....are multi creditorii dar si active...
fara ctiune nu aveti nici o sansa sa mai valorificati creanta

Cum singur subliniati: "Oltchim se afla in insolventa - este aparat de orice atacuri." si "Mentionez ca societatea ma poate chema inapoi pe acelasi post fara examen in cazul extinderiii activitatii", cred ca este avantajos pentru dvs. sa aplicati pct.1. Totul depinde de dvs. si in special sa fiti sigur ca mai este posibila extinderea activitatii.
In mod normal, ar trebui sa contestati decizia firmei de a va disponibiliza, tocmai pentru motivul ca nu se precizeaza un termen pentru plata restantelor salariale.
Nu are cum sa fie aparat de orice atacuri , atunci daca mergeti pe acest principiu renuntati la acele salarii.
Art.16 alin.2 din Constitutia Romaniei consacra principiul egalitatii in fata legii : Nimeni nu este mai presus de lege.

Articolul 7 al Declaratiei Drepturilor Omului este urmatorul:
“Toti oamenii sunt egali în fata legii si au, fara nicio deosebire, dreptul la o egala protectie a legii. Toti oamenii au dreptul la o protectie egala împotriva oricarei discriminari care ar viola prezenta declaratie si împotriva oricarei provocari la o asemenea discriminare.”

Asa spune articolul respectiv , cat suntem de egali in fata legii in zilele noastre

Contestarea acelei decizii, pentru motivul ca nu este stipulat un termen pentru plata restantelor salariale nu cred ca poate duce la anularea acesteia!
Sau poate ma insel?
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2013
ContSters268171, utilizator
Nu exista motiv de anulare a acelei decizii faptul ca nu are stipulat un termen de plata al salariilor compensatorii.
Asa cum v-am spus si v-am redat textul de lege , aveti la dispozitie un termen de 6 luni pentru a promova actiunea in instanta impotriva fostului angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizari colective Ionelp Ionelp Buna ziua! Sunt salariat OLTCHIM – societate aflata in insolventa si va rog sa analizati si sa ma sfatuiti cu privire la urmatorul aspect legat de ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala ghita 75 ghita 75 daca un angajat a fost disponibilizat pe motiv de desfintare a postului,si in cele 20 zile de preaviz isi gaseste un alt loc de munca,angajatorul este obligat ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca ajofm sa plateasca salarii compensatorii in cazul unor concedieri colective? Fuicage Fuicage este posibil ca in cazul unor concedieri colective de la o societate comerciala cu capital integral de stat, din motive de insolventa , AJOFM sa trebuieasca sa ... (vezi toată discuția)