avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Divort fara copii prin mediere si Acordul de mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Divort fara copii prin mediere si Acordul de mediere

Nu exista proces pe rol pt divort, partile au hotarat sa mearga la mediator.
Cum trebuie procedat dupa incheierea Acordului de mediere pt a obtine in instanta o Hotarare? Cine se ocupa de depunerea AdM la instanta? Partile? Trbuie sa se prezinte in instanta personal pt aceasta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:45, 8 Iunie 2013
mediator_comeaga a scris:

Sfatul meu este sa introduceti mai intai actiunea de divort in instanta si sa va prezentati la primul termen cu acordul de mediere. Este mult mai eficient, avand in vedere ca incuviintarea unor acorduri de mediere incheiate in faza extrajudiciara (inainte de introducerea cererii) este inca problematica, in cazul anumitor instante.


Imi puteti spune, va rog, in ce sens este problematic?
Va multumesc!
In sensul ca incuviintarea acordului de mediere nu este tratata chiar "cu celeritatea" prevazuta de lege de unele instante, dandu-se termen la fel de indepartat ca in cazul unei actiuni obisnuite.
Cred ca este mai rapid daca introduceti actiunea, iar ulterior, avand deja acordul de mediere semnat, solicitati, de exemplu, o preschimbare de termen, instiintand instanta ca v-ati inteles deja asupra tuturor aspectelor.

Mai speră vreunul la cârpirea şandramalei pasiunii ori sunteti deja HOTÃRÂŢI a divorta?

Dacă mai speraţi, mergeţi la mediator. Dacă sunteţi deja hotărâţi a divorţa, mă tem că vă scărpinaţi aiurea şi cu mediator şi cu instanţă şi termene fixate la Sfâtu' aşteaptă. Mergeţi direct la notar sau la starea civilă. (unde, fără copii, se poate divorţa în 30 de zile. E cam ca la măritiş, dar fără şampanie şi bombone ...sau, mă rog, unii ar putea să le dea şi pe-astea ...de bucurie că au scăpat).
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2013
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, ambii soti in strainatate catalinstanescu catalinstanescu Buna ziua , am si eu o intrebare ,baiatul meu s-a casatorit in septembrie anul trecut .Casatoria celor doi s-a derulat pe parcursul a doua luni ,dupa care a ... (vezi toată discuția)
Mediere cu dosar de divort pe rol avi77 avi77 Am un dosar de divort la inceput,adica,ea a primit citatie sa faca intampinare la actiunea depusa de mine.Intre timp,noi am fost la mediere si ne-am inteles cu ... (vezi toată discuția)
Divort cu intarziere iulian3435 iulian3435 Este posibil ca la o cerere de divort depusa astazi sa primesc ca termen pentru prima infatisare 15.03.2011? Sau pot cataloga ziua de astazi ca fiind cea mai ... (vezi toată discuția)