avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rog o informatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rog o informatie

in urma unui partaj se atribuie o casa unuia din fostii soti si este obligat sa plateasca jumatate din valoarea casei. daca sotul care a primti casa face recurs pana la finaliazarea recursului este obligat sau nu sa dea banii la care a fost obligat ? multumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Meroiu Daniela , Avocat 16:09, 8 Martie 2009
In general, o hotarare se executa atunci cand e definitiva. In anumite domenii strict reglementate, legiuitorul a impus necesitatea unei hotarari irevocabile pentru executare (de exemplu, in actele de stare civila), in altele insa, el a permis executarea sentintei, inca dinainte de a deveni definitiva (pensie de intretinere).

Nu cunosc, in materia partajului judiciar, vreun motiv sau vreo reglementare pentru care hotararea definitiva sa nu se poata executa (de ce sa nu se aplice regula generala?).
Da, consider ca puteti cere sulta, consider absolut necesar sa va notati dreptul in CF ca sa impiedicati anumite impedimente la executare...
Vorbiti cu un executor sau cu avocatul din recurs... Recursul nu e suspensiv de executare decat in domenii strict determinate. Iar la cerere inseamna depunerea unei cautiuni... Iar asta inseamna ca nici partea adversa nu poate vinde...
Implicatiile sunt multe, explicatiile prea lapidare aici... N mare insa, eu nu vad motiv de a nu pune in executare hotararea definitiva.
Sigur ca puteti locui in imobil chuar si dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii .Pana la momentul evacuarii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai are vreun drept sa locuiasca in imobil? voinea75 voinea75 Va rog, daca stie cineva sa-mi raspunda. Pe scurt: - divort pronuntat in ian 2011 - partaj imobil coproprietate data sentinta in oct 2011 (la fond) - mi-a ... (vezi toată discuția)
Partaj- sulta ionut c ionut c Cum se intra in posesia sultei? Trec acum si prin partaj,asa ca s-au facut 5 expertize,cea imobiliara fara lotizare, deci unul va ramane in casa (probabil ... (vezi toată discuția)
Executare silita ada2011 ada2011 Buna ziua, am avut un proces pe care l-a castigat partea adversa, inclusiv recursul. trebuie sa platesc 10000 ron. nu am primit acasa comunicarea de la recurs. ... (vezi toată discuția)