avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vârstã de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vârstã de pensionare

Bună ziua,
Mă interesează la ce vârstă mă pot pensiona anticipat, fără penalizare având vârsta de 52 ani şi 33 ani vechime în muncă
Vă mulţumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:25, 6 Iunie 2013
1. - In cazul pensiei anticipate partiale diminuarea este de 0,75% pentru fiecare luna de anticipare.
- Pentru 5 ani (60 de luni) de anticipare diminuarea este de 45%.

2. Cand implineste varsta standard de pensionare pensia anticipata partiala se transforma, din oficiu, in pensie pentru limita de varsta si se elimina diminuarea.
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Info pensionare halitz halitz buna ziua, ma numesc halitz daniela ,nascuta in 14 dec 1961 am lucrat continuu din aug 1979 pana in martie 2013, cand pot sa ma pensionez anticipat si cu ce ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare bionela5 bionela5 Va rog as vrea sa stiu , la ce varsta pot iesi la pensie in urmatoarele conditii : sunt nascuta in 05.01.1962, am vechime in campul muncii 33 ani, din care 5 ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipată Monallyssia Monallyssia Mă numesc Monica Gheorghe și am și eu o întrebare: la vârsta de 53 de ani pe care o am și o vechime în muncă de 33 de ani, aș putea ieși la pensie ... (vezi toată discuția)