avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatie in UE cu dovada de circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatie in UE cu dovada de circulatie

as dori si eu o informatie.pot circula cu dovada de circulatie in tari UE si non-UE?Dovada este prelungita in fiecare luna.permisul este retinut pana la finalizarea dosarului penal.este vreo posibilitate de al ridica mai devreme?
pai asta doream si eu sa aflu.am dreptul sa conduc pe teritoriul altui stat cu dovada de circulatie.am prelungit-o lunar timp de un an de zile si cred ca mai dureaza ceva .firma face transporturi comunitare si noncomunitare. este valabila daca nu s-a dat o solutie. Si apropo nu scrie ca este valabila numai in Romania.Deci normal ar trebui sa am dreptul de a conduce.
atat timp cat unei persoane fata de care se efectueaza urmarirea penala pentru savarsirea unei infractiuni oarecare, careia nu i-a fost restrans dreptul de circulatie in afara tarii si nu i-au fost retinute pasaportul sau cartea de identitate in mod similar nu ar trebui sa i se retina permisul de conducere unei persoane aflate in aceeasi situatie (de urmarire penala).
notiunea de invinuit este aceeasi pentru oricare din situatii iar prezumtia de nevinovatie este garantata de art. 5^2 din Codul de procedura penala.
Eu am permis si dovada eu circul numai in europa,dupa ce se expira dovada pot sa circul cu permisul in afara daca il am suspendat pe 3 luni in ro? eu am permis de ro si nu stiu daca mai pot sa circul in europa daca il am suspendat in Ro...
~ Conținut șters la cerere ~
Si eu am aceasta problema. Am pus o intrebare pe site-ul europa.eu, care sunt cei mai indreptatiti sa raspunda cu privire la drepturile noastre in UE. Eu am intrebat daca pot merge in Ungaria. Uitati raspunsul :

Dear Sir,

Thank you for contacting Your Europe Advice.

Whether you have the new format or an older licence, all EU driving licences are recognised throughout the EU. This stems from the European Directive on driving licences whose text and further information can be found at:
[ link extern ]

Provisional or temporary licences, international driving permits (or any other certificates issued in your home country Romania) may not be recognised in other EU countries incl. the HU. Because these documents are only issued in some countries, they don't come under the new EU rules.

In the HU unfortunately, only driving licences are recognised (international driving licence as well). However, if you have only a paper despite the fact that it guarantees you to drive in Romania, it will not be recognised in the HU.

We hope this information will be useful for you and we remain at your disposal should you have new questions on your EU rights.

With best wishes,

Your Europe Advice
Ultima modificare: Miercuri, 21 Iunie 2017
waly25, utilizator

Alte discuții în legătură

Permis auto pierdut Rodica Drumea Rodica Drumea permis auto obtinut in Italia pierdut in Romania. cum trebuie procedat in aceasta situatie? Mai poate conduce si cat timp? (vezi toată discuția)
Dovada provizorie. conducere in afara tarii Cristianna Cristianna Buna ziua!Se poate circula in strainatate cu dovada provizorie?Banuiesc ca nu,dar vreau sa stiu daca exista o solutie pentru astfel de probleme.Se poate face ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat in anglia cmf139 cmf139 Am primit o interdictie de a mai conduce in Anglia pe timp de un an datorita nivelului de alcool in timpul verificarii de catre politie. Mentionez ca permisul ... (vezi toată discuția)