avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general productie sau servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

productie sau servicii

firma cod caen 7311- Activitati ale agentiilor de publicitate, asociat unic fara salariati

- printarea de carti de vizita+flyere pt clienti, este considerata serviciu sau productie
-lucreaza pe comanda, nu produce produse finite in serie; fiecare comanda este unica
Cel mai recent răspuns: ilsssa , utilizator 11:15, 24 Martie 2009
davideg a scris:

Si totusi, eu o tin p'amea, nu este chiar productie.Este adevarat ca poti sa tii contabilitate de gestiune si la prestari de servicii si chiar indicat, dar, "instinctul"meu daca pot sa zic asa inclina spre prestare de servicii.Fac si conta de productie si mi-am dat seama de diferente.


Este productie. Materialele achizitionate, se transforma intr-un produs nou, cu alte proprietati, cu alta destinatie. Materia prima numai poate reveni la forma sa initiala, se consuma prin obtinerea noului produs.
Daca un client vine cu un fisier pdf, si cu 100 coli de carton pe care vrea print, cu procesarea imaginii facuta de mine, este productie?!
Nu, este un serviciu. Tu ai procesat imaginea si ai printat-o pe materialul lui. Nu ai achizitionat tu colile, nu le-ai schimbat forma si destinatia. La comanda lui, cu materialul lui, ai prestat un serviciu. In contractul care se incheie intre parti scrie: prestatorul se obliga sa printeze imaginea "cutare" pusa la dispozitie de client, pe cantitatea de x coli.
Cazul expus de colega noastra este diferit. Materia prima (coala, cerneala etc) este a executantului. Acesta desfasoara toate activitatile necesare (taiere, tiparire etc), pentru obtinerea cartilor de vizita. Astfel el, in cadrul procesului tehnologic, modifica materia prima obtinuta, utilizand resursele sale, pentru obtinerea unui produs finit, destinat vanzarii. Pe contract scrie: executantul, se obliga sa produca x carti de vizita pentru client.
Pentru a evita orice neintelegeri, ma refer la cazul expus de ILSSA.
firma cod caen 7311- Activitati ale agentiilor de publicitate, asociat unic fara salariati

- printarea de carti de vizita+flyere pt clienti, este considerata serviciu sau productie
-lucreaza pe comfirma cod caen 7311- Activitati ale agentiilor de publicitate, asociat unic fara salariati

intre timp, colega noastra nu mai este interesata de subiect asa ca ramanem noi sa ne certam pe forum.Ea spune printarea pt.clienti, eu deduc ca presteaza printuri pentru clienti.Printare carti de vizita, etc.Sa explic mai precis, pentru ca intamplator am o experienta de 10 ani in treaba asta.Se intampla in n cazuri sa-ti stea clientul pe cap pana ii tai un autocolant, sau ii printezi un banner.Se poate sa vina cu materialul lui si se mai poate din varii motive sa-i strici materialul si atunci sa-l folosesti pe al tau.
Sau, productia presupune ca eu ma apuc sa fac niste pahare si apoi caut clienti sa le vand.Dar daca eu nu lucrez decat comenzi venite de la anumiti clienti, chiar si cu materialul meu, uneori, eu nu mai zic ca este productie.Undeva, nu mai stiu unde, am citit ca serviciile pot insemna si vanzari de marfuri cu o minima prelucrare.

Alte discuții în legătură

Servicii sau productie? niko 94 niko 94 O firma de termopane care produce tamplarie la comanda CAEN 2223,este servicii sau productie? Puteti sa-mi dati si baza legala? Sunt putini angajati, nu ... (vezi toată discuția)
Contul 3021 si 3028 georgianan georgianan Poate cineva sa ma ajute cu o lamurire?am cautat pe internet, dar nimic ce ma intereseaza.....care este diferenta dintre cele 2 conturi?...ex: hartie, pixuri, ... (vezi toată discuția)
Factura din nir-uri diferite MONA-LISA MONA-LISA Buna ziua Am achizitionat de la doi furnizori diferiti (din UE) bunuri (un utilaj si un transformator). Ele vor fi asamblate si vor fi vandute impreuna ca o ... (vezi toată discuția)