avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis fara drept de circulatie pentru o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis fara drept de circulatie pentru o fapta pe care nu am facut-o

Salut, traiesc si eu o intamplare nefericita. Ceea ce o sa va povestesc este pe scurt si doresc sa primesc si eu ceva sfaturi de la cei ce au cunostinte despre astfel in intamplari si cum s-au solutionat.
In timpul programului de lucru, ajung pe un bulevard din Bucuresti, parchez masina pe trotuar si merg la punctul de lucru unde aveam treaba, de lasat ceva marfa. Masina este un Fiato Doblo. Merg, imi fac treaba, ma intorc la masina, ma urc in ea, pornesc motorul , imi aranjez actele, le pun la locul lor, apoi ma pregatesc sa dau inapoi, uitandu-ma in oglinzile laterale, stanga dreapta, si introducand in marsarier, neeliberand frana de mana, moment in care zaresc in oglinda din dreapta, la spatele masinii, o femeie dandu-se in partea dreapta , iar o alta cazand. Ma dau imediat jos, lasand masina pornita, ma duc la aceea doamna, ajutand-o si eu sa se ridice, ea fiind aproape ridicata, si o intreb ce a patit de a cazut, daca o doare ceva, ce s-a intamplat, daca vrea sa mearga la spital. Aceasta nespunand nimic in legatura cu acest lucru, ii cer sa se suie pe trotuar , pentru ca era la jumatate de metru pe carosabil, masina mea fiind suita la 30 -40 cm de marginea bordurii trotuarului. In acest timp mai apare un domn care afirma catre doamna, ca ce cauta-i acolo femeie, ca domnul nici nu a miscat masina, apoi retragandu-se, moment in care femeia imi cere sa o duc si pe ea acasa. Stau putin si ma gandesc si o poftesc in masina. Ma urc si eu, si cobor de pe tortuar, ma incadrez in trafic, o intreb unde locuieste, aceasta imi spune, si hai la drum. Pe parcurs aceasta in povesteste ca venise acolo la ginerele ei, care ramasese fara serviciu, ca le este foarte greu, si ca ea nu mancase nimica toata ziua, acest lucru intamplandu-se pe la ora 17. O mai intreb daca nu cumva vrea sa mearga, sa o duc la spital si imi spune ca ce sa cautea ea acolo. Drumul pana la ea acasa a durat aproximativ 1o minute. Ajuns aici o mai intreb inca o data daca nu vrea la spital, apoi coboara din masina si pleaca. Pa si la revedere. Mai intarzii pe loc vreo 30 de secunde , timp in care m-am uitat dupa ea, mergand vreo 15-20 de metrii, dupa care se intoarce si se uita inapoi , probabil uitandu-se la numarul masinii.
Dupa care eu mi-am continuat drumul, avand marfa de livrat in alte puncte de lucru.
La o saptamana dupa aceste intamplari vine la sediul firmei o citatie in care conducatorul auto cu nr.... este rugat sa se prezinte la politie.
Luand legatura cu inspectorul care se ocupa de acest lucru ma prezint la politie, spunandu-mi ca o doamna s-a dus la spital in aceea seara, si cei de acolo au chemat politia, aceasta spunand ca a fost accidentata de auto in timp ce dadea cu spatele.
In acel moment dau si eu o declaratie verbala, despre ceea ce s-a intamplat, ramanad sa vina doua zi cu masina pentru fotografiat, deoarece in acel moment acesta nu era acolo. Asa am si facut. A doua zi de dimineata m-am prezentat, a venit fotograful, a facut pozele necesare, masina neavand nimic la partea din spate. Apoi merg si dau o declaratie scrisa, de aceasta data, amanuntita, dupa care inspectorul imi retine permisul de conducere fara drept de circulatie, pentru accident rutier in curs de cercetare, soldat cu ranirea unei persoane si parasirea locului accidentului fara instiintarea politiei. Acesta imi spunce ce sa fac in continuare, ca trebuie sa merg la procurorul de pe sectorul respecti pentru a cere sa intru in audienta, pentru redobandirea dreptului de a conduce.
Mentionez ca pana sa ajung la politie am dat o declartie despre acest lucru celor de la munca, pentru a spune ceea ce s-a intamplat, si acestia trimitand-o inspectorului, pentru a putea sa ma anunte, pentru a ma cita. Declaratia este aproximativ asemantoare cu cea data la politie, ceea de aici fiind mai detaliata. Doamna, in urma cazaturii, din ce am inteles, dupa biletul de la spital, nu are nimic grav.
Vreau sa stiu si eu cum trebuie sa procedez in aceasta situatie, ce trebuie sa fac mai departe.
In primul rand o sa merg, asa cum mi-a spus inspectorul la procuror pentru a depunde acea cerere pentru redobandirea permisului. In clipa de fata am intrat in concediu pentru o saptamana, pentru a rezolva aceasta problema, dupa aceasta nestiind ce sa va intampla in continuare la locul de munca.
Apoi ce mai este de facut.....Este o situatie foarte neplacuta, pe care nu o doresc la nimeni. Asa cum mi-a spus domnul inspector, nu trebuie sa te increzi in oameni, ca uite cat de rai sunt.
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre.

Cel mai recent răspuns: cielodellasera , utilizator 08:52, 13 August 2015
pai,ce dovezi sa mai aibe nevoie politia cand el a facut o declaratie in acest sens,, daca nega de la bun inceput poate mai avea o sansa dar nu era corect...depinde ce a scris in declaratie,,, daca a atins persoana sau nu.
Persoana putea sa cada din senin in spatele masinii,, din cauza varstei,caldurii etc,,,
Eu zic sa nu te lasi,, sunt destule persoane care urmaresc "accidentari" de genul asta, , ,
Nu inteleg cum a facut un dosar daca persoana accidentata nu a facut plangere
Am mers de dimineata la parchet , in audienta si mi s-a dat o rezolutie ce dispune prelungirea dreptului de circulatie, pe o perioada de 30 de zile incepand de astazi.
Am fost la Udriste pentru a o comunica BPR iar acolo cel de la ghiseu mi-a spus sa revin mai tarziu, ca inca nu se implementase dosarul, si ca nu era nimeni pe acolo care sa il ajute.
Asadar o sa merg mai tarziu pentru a vedea ce se intampla in continuare.
daca se constata savarsirea unei infractiuni se intocmeste un dosar penal, intocmirea dosarului nefiind conditionata de existenta unei plangeri.
daca victima moare cine mai face plangere?;)
in cazul de fata nu este destul de clar daca victima a declarat conducatorului auto daca a fost sau nu atinsa de masina.
din relatarea acestuia privind declaratia victimei ca "nu a mancat toata ziua, ginerele nu are serviciu, ca o duc greu" duce la concluzia ca accidentul este de fapt un "accident":pleasantry:
Persoane de genul asta vad zilnic prin RATB,sub copac la umbra,se aseaza pe jos ca nu mai pot de caldura,ameteli si etc,, dar intr-un caz de asta nefericit nu concep sa ai probleme !
La fel de usor puteai sa te "lovesti" de ea pe trotuar cu un umar din cauza aglomeratiei si cadea jos,, atunci cum mai era?Cine mai era de vina?
Sper sa rezolvi toata problema asta,, si sa nu sufere nimeni!
mergeti si sa va interesati , in zona unde ati avut "nefericita intamplare " poate exista camere de luat vederi , la magazinele din jur , de vis a vis sau la particulari - se pot vedea cu ochiul liber ,iar daca exista faceti demersuri , cerand celor care va cerceteaza sa ceara copii din data respective .. daca acestea mai exista , poate fi cel mai elocvent mijloc de a va disculpa !

Alte discuții în legătură

Accident rutier fara victime cu dosar aordodi aordodi Bună ziua Acum 2 săptămâni soția a fost implicată în accident rutier datorită neacordării de prioritate într-o localitate. La fața locului a fost ... (vezi toată discuția)
Accident la trecerea de pietoni - victima doreste o suma mai mare de bani bm41 bm41 in data de 25ale lunii circulam pe un bulevard in localitatea unde domiciliez.la o trecere de pietoni,am orpit,in fata mea aflandu-se un alt autoturism care ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere - lovire persoana pe trecerea de pietoni silviat silviat Buna ziua, Saptamana trecuta am avut un accident rutier, am lovit o persoana pe trecerea de pietoni.(doar am atins-o putin cu aripa din dreapta a ... (vezi toată discuția)