avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Destituire presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Destituire presedinte

Sunt presedintele unei as de proprietari si vreau sa stiu si eu in ce conditie poate fi destituit un presedinte...In cadrul as noastre s a creat o situatie destul de complicate fostul administrator umbla cu o hirtie in bloc pt a comvoca o adunare generala fara niciun motiv ,oblige lumea sa semnee un convocator ,majoritatea nu sunt de accord pt ca realm ente sunt foarte multumiti de cum e gestionat blocul .Eu nu stiu cum sa procedez si in ce conditie trb sa accept demisia ceruta de 10 ap din 50 ap.Vreau sa stiu daca un presedinte poate fi demis in lipsa intrucat miercuri plec 2 luni din tara si sunt inlocuita de vicepresedinte,Multumesc!
Daca trebuie sa plecati si sa lasati totul in regula de ce nu faceti asa cum v-a sfatuit @Adriantot, faceti sedinta de comitet si predati stampila, daca am inteles eu bine dumneavoastra plecati pentru 2 luni din tara, de ce va tineti de scaunul de presedinte cu doua maini si legata de el, de ce sunteti asa vehementa sa fiti presedinte???
Banuiesc ca sunt alte interese la mijloc si nu va inteleg, vreti sa fiti si presedinte, sa plecati si 2 luni in concediu???
Administratia unui condominiu se face la fel ca agricultura adica ZI DE ZI NU PRIN CORESPONDENTA!!!!
Sa va spun o poveste adevarata: sunt presedinte al unei asociatii de proprietari, eu fac listele de intretinere, RC si RJ pe calculator (cele de mana sunt tinute de administrator), fisele fiecarui apartament, eu tin situatia incasarilor si platilor zilnic si le trec in balanta, am fost plecat din tara o luna de zile si am luat laptopul cu mine, vreau sa va spun ca ZILNIC tineam legatura cu administratorul si ZILNIC modificam ce se incasa si ce se platea, in fiecare secunda eu stiam ce sold are in casa si ce a facut cu banii, iar in momentul in care am revenit in tara nici macar nu s-a simtit ca am lipsit.
ati inteles total gresit dl thran ,eu nu tin de scaunul presedintelui ,un nr de 40 de ap din 50 imi cere asta ,si eu folosesc un leptop ca si dvs cind plec din tara ..in plus aceasta functie o fac fara retributie pt ca eu am 3 ap in acest bl si imi pasa ce trb platit ,administatorul demis a delapidat 1 miliar de lei vechi ..asta ca sa intelegeti de ce sunt asa de vehementa....inplus cind plec in concediu exista un vicepresedinte care stie bine ce face ,si eu stiu in fiecare jumatate de secunda soldul si ce face administ si va garantez ca anul trecut am plecat 3 luni din tara si la fel ca la dvs nu s a simtit lipsa ...acum situatia s a tensionat pt ca 10 ap sunt cu probl ,spatii commune ocupate abuziv,pereti daramati abuziv extidere pe spatiu comun s.a.m.d.....asta ca sa intelegeti
administatorul demis a delapidat 1 miliar de lei vechi ..asta ca sa intelegeti de ce sunt asa de vehementa
...................................................................................................................................................

,si eu stiu in fiecare jumatate de secunda soldul si ce face administ si va garantez ca anul trecut am plecat 3 luni din tara si la fel ca la dvs nu s a simtit lipsa .

Of, viata mea, unde este adevarul???
Undeva la mijloc sigur!!!!!#-o#-o
ok...nu sunt genul de om care sa fac compromisuri ieftine ..eu nu jjudec oamenii fara sa stiu substratul....o seara buna!!
pina la adunarea generala convoaca comitetul executiv in sedinta de lucru lunara sau extraordinara si demite-l pe administrator pt ca ai tot dreptul si pina la noi ordine poti sa cumulezi si functia de administrator prin preluarea atributiunilor lui
eu unul asa as proceda daca as fi in locul tau
eu sunt presedinte din 2001 si administratorul nu comenteaza in fata mea pentru ca sa fim seriosi toate relele si bunele se sparg in capul presedintelui deoarece el este reprezentantul legal al asociatiei pe cind administratorul este un simplu angajat care doar executa neavind putere de decizie

Alte discuții în legătură

Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Schimbarea preºedintelui asoc de proprietari fãrã convocarea unei adunãri generale lavinia jalonschi lavinia jalonschi dacă preşedintele asociaţiei de proprietari este schimbat din această funcţie , fără să existe o adunare generală care să aibă pe ordinea de zi ... (vezi toată discuția)
Sume sustrase de administrator Daniela005 Daniela005 buna ziua!am si eu o intrebare:s-a constatat ca administratorul asociatiei si-a,,insusit\" incasariile ce trebuiau sa ajunga la diferiti furnizori si acuma ... (vezi toată discuția)