avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... suspendare permis pentru culpa comuna
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

suspendare permis pentru culpa comuna

In data de 02 11 2008 in jurul orei 10 circuland cu autoturismul marca Skoda Superb din directia Baia Mare-Livada-Satu Mare la iesirea din localitatea Livada am intrat in depasirea unui autoturism marca Hyundai Accent.In momentul in care am ajuns in dreptul acestuia conducatorul autoturismului s-a angajat si el in depasirea unui autovehicol aflat in fata sa fara sa se asigure fapt prin care a intrat in coliziune cu autoturismul condus de mine lovindu-ma cu aripa sa stanga in usile dreapta ale autoturismului meu(aripa dreapta nefiind atinsa).Ne-am deplasat la postul de politie Livada unde in urma proceselor verbale incheiate ne-au pus culpa comuna retinanduni-se permisele de conducere pt 2 luni si fiecare sa-si repare masina,cel care m-a lovit pt ca nu s-a asigurat iar mie pt ca nu am pastrat o distanta corespunzatoare fata de autoturismul depasit.Am contestat procesul verbal la judecatoria Satu Mare si dupa mai multe plimbari in care au fost citate partile implicate(IPJ conducatorul implicat asigurarile),care nu s-au prezentat in zilele acestea am aflat de pe site-ul justitiei ca mi-a fost respinsa plangerea.Mentionez ca in plangerea mea am contestat procesul verbal intrucat la "alte mentiuni" politistul nu m-a lasat sa precizez obiectiunile mele iar semnarea procesului verbal de catre un martor aflat in postul de politie(cum ca eu refuz semnarea procesului)s-a facut fara sa fiu de fata.Ca probe concludente(zic eu) am avut inspiratia de a face fotografii ambelor autoturisme iar in plangere am cerut o expertiza tehnica a autoturismelor insa vad ca nu s-a aprobat.As dori sa stiu daca am ceva sanse sa castig procesul si in acest caz ce ar trebui sa fac intrucat sunt angajat ca sofer iar sa raman fara permis timp de doua luni (in aceasta perioada de criza) ar putea duce la pierderea locului de munca!Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cristianbanc , utilizator 21:37, 9 Martie 2009
Sigur am sa fac recurs!Nu prea am de pierdut!Multumesc pentru sfat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie suspendare permis (depasire "neregulamentara") sevraj929 sevraj929 buna seara, mi-a fost suspendat permisul in urmatoarele imprejurari: m-am angajat in depasirea a doua vehicule deodata perfect regulamentar (pe linie ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru 30 de zile - abuz al politiei - recurs syca_m syca_m Buna ziua, Va cer din nou sfatul referitor la o situatia mea cu plangerea contraventionala. Am depus plangere impotriva procesului verbal la ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie danpope10 danpope10 Poate fi solicitat instantei in cazul unei contestatii la procesul verbal de contraventie -accident auto- sa constate si culpa uneia din parti la producerea ... (vezi toată discuția)