avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua In urma dcesului bunicului meu cei 3 copii au renuntat la succesiune in favoarea mamei(bunica mea). Dupa 23 ani bunica( 91 ani) face acte prin notar unuia dintre fii ,cu conditia sa o ingrijeasca si sa o inmormanteze. Dupa un an unchiul meu a murit , sotia acestuia s-a mutat inapoi la oras si nu a mai venit la bunica pana la inmormantarea acesteia (dupa un an).In aceasta perioada bunica a fost ingrijita de mama mea, locuind in apropiere, iar de inmormantare s-a ocupat tot mama. Succesiunea nu a fost deschisa, nevasta unchiului meu a preluat gospodaria bunicii (a incuiat),mama mea vrea sa stie daca are vreun drept si cum trebuie sa actioneze in acest caz? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: nico11 , utilizator 21:41, 8 Martie 2009
Am citit acel act la bunica ,acum 2-3 ani, este un contract de intretinere prin care bunica mea lasa toate bunurile fiului ei si sotiei acestuia cu conditia sa o ingrijeasca pe timpul vietii ,sa o inmormanteze si sa s-e ocupe de pomeni.
Buna seara!

Va rog frumos, daca se poate, sa imi dati si mie o idee pentru urmatorul caz:
bunica mea in varsta de 79 de ani este influentata de un vecin sa nu o mai primeasca pe mama mea in casa ei, mama fiind singurul mostenitor. Bineinteles ca acest vecin isi urmareste interesul (obtinerea casei).
Problema ar mai fi ca bunica are probleme de sanatate (atrofie corticala difuza, chist subarahnoidian intre emisferele cerebeloase, atrofie cerebeloasa, acestea reprezentand rezultatul investigatiei la tomograf). Nu trebuie sa omitem ceea ce inseamna de fapt atrofia cerebeloasa: reducerea capacitatii intelectuale, pana cand se ajunge la instalarea unei demente totale.
Bunica a mai fost internata in trecut , inca din 1970 la Spitalul 9, actualul Alexandru Obregia, cu diferite diagnostice (sindrom nevrotic depresiv, psihoza depresiva, etc).
Impotriva acestui vecin putem depune o reclamatie, insa ce ramane de facut cu bunica?
Si in anii trecuti (2005,2006) a vandut cateva loturi de pamant la pret de nimic fara acordul mamei mele, bineinteles pacalita de acele persoane.

Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Doamna avocata, Va rog daca se poate sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare: mama mea are doi nepoti ,care sunt fii mei, unul din afara casatoriei, ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere elena-ramona elena-ramona Buna ziua, Bunica mea ar vrea sa lase unuia dintre copii (unchiului meu) apartamentul printr-un contract de intretinere cu clauza de intretinere (unchiul meu ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere Sandra Alexandra Sandra Alexandra Buna ziua !Va rog ajutatii . Bunica mea a decedat in 2002 ,bunicul meu fiind paralizat de partea dreapta a ramas in grija parintilor mei timp de 4 ani dupa ... (vezi toată discuția)