avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatia de a face
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatia de a face

Buna ziua,

Doresc sa deschid o actiune impotriva asociatiei de proprietari deoarece presedintele refuza sa elibereze adeverinta necesara vanzarii apartamentului.Am datorii la cotele de intretinere,am dat in judecata asociatia pentru recalcularea lor,dar renunt si voi plati suma datorata pe lista de intretinere.Presedintele asociatiei se considera ofensat si nu doreste sa elibereze adeverinta din care sa reiasa daca apartamentul are sau nu datorii.
As dori un model pentru obligatia de a face,pentru eliberarea adeverintei,ce articole sa indic si daca exista posibilitatea acordari acelui termen de 15 zile pana la primul termen,la urgenta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:48, 13 Iunie 2013
tanis a scris:

din cauza expertului s-au acumulate sume importante ca penalitati.In plus doresc sa plec din tara si vreau sa pun punct acestei situatii.Presedintele nu doreste sa elibereze adeverinta nici daca platesc ,am facut plangere penala la politie deoarece se poate incadra la abuz in serviciu,am incercat pe cale amiabila sa stingem acest conflict,dar mi-a declarat ca doreste sa se razbune,ca sa pierd cumparatorul.
In legatura cu contestarea listei de intretinere lunare in termen de 10 zile,am facut-o si pe aceasta,dar raspunsul presedintelui a fost ca nu doreste sa-mi raspunda,ca documentele le voi vedea doar daca il dau in judecata,de aceea am ajuns sa cer recalcularea listelor in instanta.
De multe ori persoanele alese in comitetele executive intr-o asociatie ,sunt paralele cu obigatiile pe care le au sau sunt de forma,in cazul acesta este o gasca ca sa le spun asa,care face legea in bloc profitand de naivitatea,indiferenta oamenilor.
I-am dat termen legal de eliberare a adeverintei,dar daca nu o va face voi fi nevoita sa deschid o actiune cu obligatia de a face.Pentru aceasta doream un sfat si un model de actiune.
Va multumesc.

Sunteti in eroare,sau eventual nu doriti sa recunoasteti ca nu expertul se face vinovat pentru neplata sumelor in termen

Infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice este reglementată de art. 248 C. pen. potrivit cu care: „
Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”.

Presedintele asociatiei de proprietari nu este functionar public
Obiectul juridic special al infractiunii invocate de dvs il formează relatiile sociale a caror desfasurare nu este posibila fara o corecta indeplinire a indatoririlor de serviciu de catre functionarii publici sau functionari.
Elementul material se poate realiza fie printr-o inactiune - neindeplinirea unui act; fie printr-o aciiune - indeplinirea defec­tuoasă a unui act privitor la indatoririle de serviciu.
Consecinta indeplinirii defectoase/neindeplinirea obligatiilor poate consta intr-o tulburare a bunului mers al unui organ sau institutii de stat ori al unei alte unitati din cele prevazute in art. 145 C. pen. ori intr-o paguba adusa patrimoniului acesteia- in cazul dvs nu exista tulburare la nivelul patrimoniului asociatiei de proprietari
Potrivit art. 181,
nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia dintre valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita in mod vadit de importanta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru vanzarea apartamentului tanis tanis Doresc sa vand apartamentul pe care il detin, iar pentru aceasta am nevoie de adeverinta de la asociatia de proprietari din care sa reiasa situatia la ... (vezi toată discuția)
Obligatiile administratorului si presedintelui de bloc merry2003 merry2003 buna ziua va rog frumos sa ma indrumati in rezolvare problemelor pe care le am cu administratora si presedintele blocului in nenumarate randuri ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta asociatie proprietari Ashmoor Ashmoor Buna ziua, Presedintele asociatiei de locatari refuza sa-mi semneze adeverinta care sa ateste starea datoriilor la intretinere care-mi este necesara in ... (vezi toată discuția)