avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuz sau nu ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuz sau nu ?

Buna ziua . In urma cu aproximativ 3 luni am cumparat anumite bunuri de la o persoana fara a incheia vreun act cu respectivul ( 2 saltele pat , un laptop , linoleu , un monitor calculator ) pe ele am dat o anumita suma de bani + un telefon iphone 4s . Tin sa precizez ca pe respectivul il cunosc de circa 3 ani . Acum 3 saptamani ma roaga daca poate sa stea la mine o saptamana pana reuseste sa isi gaseasca o chirie pentru ca nu este din oras si a reusit sa intre ca autopsier la medicina legala arad si daca il suna trebuie sa mearga la orice ora , acesta fiind al doilea servici al lui . am fost deacord sa il las sa doarma la mine o saptamana dar in prima seara cand a ramas la mine a venit beat in jurul orei 24 si a dat drumul la muzica trezindu-ma si pe mine sa beau cu el . nu am avut cu cine discuta atunci dar a doua zi i-am spus ca imi pare rau dar la mine nu mai poate sta ca eu am un servici vreau sa dorm noaptea . La o saptamana dupa aceasta discutie m-a sunat ca mai trebuie sa-i dau suma de 750 ron pe ce mi-a vandut si nsa ii dau geanta cu haine care le are la mine . i-am spus ca geanta i-o dau nu este problema dar bani nu ii dau pentru ca nu asa ne-am inteles . a tot insistat sa ii dau bani si nu i-am mai raspuns la telefon . Acum o saptamana m-a cautat acasa cu ceva prieteni de ai lui sa ii dau bani si geanta cu haine . Eu fiind la servici si auzind acestea de la vecini am mers la politie sa-i fac reclamatie . Ofiterul de servici m-a pus in legatura cu Agentul care raspunde de zona in care locuiesc si povestindu-i cele intamplate m-a intrebat daca am numarul lui de telefon sa vorbeasca cu el . i-am dat numarul lui de telefon si numarul meu iar dupa circa 6 ore m-a sunat spunandu-mi ca a vorbit cu el si i-a spus ca are la mine o geanta cu haine si ca mi-a dat bani imprumut dar nu mai vreau sa-i dau inapoi si respectivii cu care a venit sunt colegi de ai lui de la care am luat bani imprumut . Agentul i-a spus ca ma poate da in judecata pentru bani daca nu are un contract de imprumut cu mine . ieri in jurul orelor 20:00 m-a cautat pe acasa cu inca 2 persoane , eu nefiind acasa a batut pe la vecini cerand numarul de telefon a proprietarei sau a presedintei de bloc . a aflat numarul presedintei de telefon si a sunat-o pentru a-i da numarul proprietarei . azi am fost sunat de catre presedinta blocului spunandu-mi cele intamplate si rugandu-ma sa fac ceva in acest sens sa nu mai fie deranjata . am luat legatura cu Agentul din zona si am cerut sa fac o reclamatie in acest sens . mi s-a spus ca nu pot face reclamatie decat daca sunt amenintat cu bataia , moartea etc . Ce pot face in acest sens pentru ca eu consider ca este un abuz din partea Agentului sa nu vrea sa imi accepte o plangere in acest sens .
Tarzan2012 se pare ca suntem in tara lu papura voda si putem sa patam numele cuiva fara sa patim nimic mai exact sa acuzam pe cineva fara sa patim ceva chiar daca sunt acuzatii fondate sau nefondate . eu am 20 martori care spun ca respectivul era baut incat se clatina dar nu pot face nimic trebuie sa stau sa se arunce cu niste acuzatii pentru ca eu asa le numesc.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
Admin, administrator
Probabil ca tot eu voi avea de tras daca ei vor merge sa scoata certificat medico legal pentru ca nu sunt proprietar in aceasta garsoniera si nu se va lua in calcul violarea de domiciliu
@Tarzan2012 are dreptate, trebuie facuta o sesizare care sa fie inregistrata, altfel nu ia nimeni nicio masura daca totul este verbal. probabil agentul respectiv nici nu l-a contactat pe individul respectiv. ptr a nu se incarca cu lucrari nefinalizate sau cu AN politistii prefera metoda "telefonica". neincheind niciun document ptr cumpararea bunurilor puteti ajunge in situatia neplacuta ca respectivul sa va faca vreo plangere ca bunurile respective i-au fost furate mai ales ca le poate identifica si descrie. poate fi o parere nepotrivita sar mai bine sa va asigurati ca nu veti avea probleme din partea lui. avand o sesizare scrisa va puneti la adapost in eventualitatea in care lucrurile degenereaza.
nu inteleg de ce faceti referire la scoaterea unui certificat medico-legal, acesta se scoate doar in cazul unei agresiuni si banuiesc ca nu s-a ajuns pana acolo.
inca nu s-a ajuns dar in stilul acesta acolo se va ajunge . unde sa fac plangerea daca sunt trimis la agentul care este pe zona mea iar agentul imi spune ca nu pot face sesizare ca nu are la ce sa o incadreze ?
inregistrarea plangerilor se face la sectia de politie de care apartine adresa unde locuiti.
cel care o primeste are obligatia sa o inregistreze si nu sa va trimita dupa cai verzi sa il gasiti pe agentul X.
este treaba lor sa isi bata capul si sa o incadreze unde trebuie.
politia trebuie sa va trimita un raspuns in termen de 30 de zile ca nu sunt capabili sa o incadreze undeva sau ca cele sesizate sunt neintemeiate si nu se confirma.
daca ulterior veti mai avea probleme cu respectivul veti avea dovada ca ati sesizat politia si ca politistii nu au facut nimic.
puteti apela la autoaparare numai in cazul in care sunteti agresat altfel veti ajunge dvs. obiectul unei plangeri care isi va gasi temeiul legal ptr inregistrare.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Tulburare liniste publica sandu_valentin sandu_valentin Am o mare problema,la care nu stiu cum sa-i gasesc o rezolvare : stau la bloc intr-un apartament situat la parter. De ceva vreme intamplin probleme cu un grup ... (vezi toată discuția)
Loc parcare bragadiru kingpig kingpig Buna seara, Recent si plin de entuziasm, m-am mutat in Bragadiru, intr-un coltisor de strada cochet si linistit. Doua luni de zile n-am avut nici o ... (vezi toată discuția)
Politisti romani care sfideaza problemele cetatenilor viorel38 viorel38 Am avut o experianta absolut neplacuta cu Politia Romana, si am ramas cu un gust amar … Un individ din blocul vecin, tinea probabil ceva chef si avea ... (vezi toată discuția)