avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuz sau nu ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuz sau nu ?

Buna ziua . In urma cu aproximativ 3 luni am cumparat anumite bunuri de la o persoana fara a incheia vreun act cu respectivul ( 2 saltele pat , un laptop , linoleu , un monitor calculator ) pe ele am dat o anumita suma de bani + un telefon iphone 4s . Tin sa precizez ca pe respectivul il cunosc de circa 3 ani . Acum 3 saptamani ma roaga daca poate sa stea la mine o saptamana pana reuseste sa isi gaseasca o chirie pentru ca nu este din oras si a reusit sa intre ca autopsier la medicina legala arad si daca il suna trebuie sa mearga la orice ora , acesta fiind al doilea servici al lui . am fost deacord sa il las sa doarma la mine o saptamana dar in prima seara cand a ramas la mine a venit beat in jurul orei 24 si a dat drumul la muzica trezindu-ma si pe mine sa beau cu el . nu am avut cu cine discuta atunci dar a doua zi i-am spus ca imi pare rau dar la mine nu mai poate sta ca eu am un servici vreau sa dorm noaptea . La o saptamana dupa aceasta discutie m-a sunat ca mai trebuie sa-i dau suma de 750 ron pe ce mi-a vandut si nsa ii dau geanta cu haine care le are la mine . i-am spus ca geanta i-o dau nu este problema dar bani nu ii dau pentru ca nu asa ne-am inteles . a tot insistat sa ii dau bani si nu i-am mai raspuns la telefon . Acum o saptamana m-a cautat acasa cu ceva prieteni de ai lui sa ii dau bani si geanta cu haine . Eu fiind la servici si auzind acestea de la vecini am mers la politie sa-i fac reclamatie . Ofiterul de servici m-a pus in legatura cu Agentul care raspunde de zona in care locuiesc si povestindu-i cele intamplate m-a intrebat daca am numarul lui de telefon sa vorbeasca cu el . i-am dat numarul lui de telefon si numarul meu iar dupa circa 6 ore m-a sunat spunandu-mi ca a vorbit cu el si i-a spus ca are la mine o geanta cu haine si ca mi-a dat bani imprumut dar nu mai vreau sa-i dau inapoi si respectivii cu care a venit sunt colegi de ai lui de la care am luat bani imprumut . Agentul i-a spus ca ma poate da in judecata pentru bani daca nu are un contract de imprumut cu mine . ieri in jurul orelor 20:00 m-a cautat pe acasa cu inca 2 persoane , eu nefiind acasa a batut pe la vecini cerand numarul de telefon a proprietarei sau a presedintei de bloc . a aflat numarul presedintei de telefon si a sunat-o pentru a-i da numarul proprietarei . azi am fost sunat de catre presedinta blocului spunandu-mi cele intamplate si rugandu-ma sa fac ceva in acest sens sa nu mai fie deranjata . am luat legatura cu Agentul din zona si am cerut sa fac o reclamatie in acest sens . mi s-a spus ca nu pot face reclamatie decat daca sunt amenintat cu bataia , moartea etc . Ce pot face in acest sens pentru ca eu consider ca este un abuz din partea Agentului sa nu vrea sa imi accepte o plangere in acest sens .
aici este marea problema ca nu mi se ia sesizarea ma cheama a doua zi la ora 8:00 la agentul care nu are chef de munca
daca nu vor sa inregistreze reclamatia, o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.
dimineata merg la firma de curierat si o trimit
ms .
Velicu-Daniel a scris:

Probabil ca tot eu voi avea de tras daca ei vor merge sa scoata certificat medico legal pentru ca nu sunt proprietar in aceasta garsoniera si nu se va lua in calcul violarea de domiciliu

Pentru infractiunea de violare de domiciliu nu se cere ca cel ce face sesizarea sa fie si proprietarul imobilului respectiv. simplul fapt ca locuiesti intr-un imobil iar o alta persoana ce nu locuieste acolo, intra abuziv sau refuza sa paraseasca imobilul respectiv la solicitarea celui ce locuieste acolo, din punct de vedere juridic inseamna violare de domiciliu.

Velicu-Daniel a scris:

inca nu s-a ajuns dar in stilul acesta acolo se va ajunge . unde sa fac plangerea daca sunt trimis la agentul care este pe zona mea iar agentul imi spune ca nu pot face sesizare ca nu are la ce sa o incadreze ?

Datoria agentului este sa faca cercetari in urma unei sesizari depuse de un petent, iar in urma cercetarilor va rezulta daca are sau nu unde sa o incadreze!

cyan a scris:

daca nu vor sa inregistreze reclamatia, o trimiteti prin posta cu confirmare de primire.

corect! ... as adauga eu: si cu nota de inventar.
Solutia este mult mai simpla. Puteti inregistra plangerea penala direct la Parchetul de pe langa Judecatoria localitatii unde locuiti, iar Parchetul o sa trimita plangerea pentru cercetari direct la Politie. Oricum, activitatea politistului este supravegheata de un procuror.

Alte discuții în legătură

Loc parcare bragadiru kingpig kingpig Buna seara, Recent si plin de entuziasm, m-am mutat in Bragadiru, intr-un coltisor de strada cochet si linistit. Doua luni de zile n-am avut nici o ... (vezi toată discuția)
Tulburare liniste publica sandu_valentin sandu_valentin Am o mare problema,la care nu stiu cum sa-i gasesc o rezolvare : stau la bloc intr-un apartament situat la parter. De ceva vreme intamplin probleme cu un grup ... (vezi toată discuția)
Politisti romani care sfideaza problemele cetatenilor viorel38 viorel38 Am avut o experianta absolut neplacuta cu Politia Romana, si am ramas cu un gust amar … Un individ din blocul vecin, tinea probabil ceva chef si avea ... (vezi toată discuția)