peraspera a scris
Mi se pare ciudat acest articol din legea 230/2007: "Art. 31. -(1) Preşedintele asociaţiei de proprietari
reprezintă asociaţia în derularea contractelor şi îşi asumă obligaţiiîn numele acesteia. El reprezintă asociaţia de proprietari în relaţiile cu terţii, inclusiv în acţiunile iniţiate de asociaţie împotriva unui
proprietar care nu şi-a îndeplinit obligaţiile faţă de asociaţie sau în procesele iniţiate de un proprietar care contestă o hotărâre a adunării generale a proprietarilor. In situatia proprietarului care contesta in justitie o hotarare...- ce va face presedintele, care contesta o hotarare...de care este raspunzator presedintele. Domnul care este angajat nu este reprezentantul... doar are unele atributii, cf. fisei postului- nu specifica...este adm, cenzor, contabil. Daca nu este angajat cu contract de munca problema care se pune este ca acea conventia civila conform codului muncii nu este chiar ceea ce trebuie.
Trebuie sa urmariti textul cu atentie. Ipoteza din text este ca un proprietar contesta hotararea asociatiei. Daca va ganditi la o situatie ipotetica in care insusi presedintele ar dori sa conteste o astfel de hotarare el o poate face. In mod evident, in acest caz nu mai poate reprezenta si Asociatia caci avem un conflict de interese. Legea nu prevede, din cate stiu eu, solutii pentru asemenea situatii.
Av. Boncu