avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... martor la propriul proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

martor la propriul proces

aunt angajat la o asociatie de proprietari si avem de recuperat niste bani de la un locatar rauplatnic.
la termenul trecut locatarul a cerut ca martori pe mine care sunt angajat la acea asociatie si reprezentant al reclamantei in acel dosar.am primit citatie de curand.
Intrebarea este: Sunt obligat sa ma prezint sau ramane la alegerea mea?eu nu doresc sa merg sa depun marturie.
Si , care ar fi logica acestei actiuni (eu ca reclamant sa merg sa depun marturie pentru parat)?
Pe mine ma face sa rad sincer.de ce ma chemat pe mine?:D
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 14:46, 13 Martie 2009
... si intrebarea era ... ?
peraspera a scris

Mi se pare ciudat acest articol din legea 230/2007: "Art. 31. -(1) Preşedintele asociaţiei de proprietari
reprezintă asociaţia în derularea contractelor şi îşi asumă obligaţiiîn numele acesteia. El reprezintă asociaţia de proprietari în relaţiile cu terţii, inclusiv în acţiunile iniţiate de asociaţie împotriva unui
proprietar care nu şi-a îndeplinit obligaţiile faţă de asociaţie sau în procesele iniţiate de un proprietar care contestă o hotărâre a adunării generale a proprietarilor. In situatia proprietarului care contesta in justitie o hotarare...- ce va face presedintele, care contesta o hotarare...de care este raspunzator presedintele. Domnul care este angajat nu este reprezentantul... doar are unele atributii, cf. fisei postului- nu specifica...este adm, cenzor, contabil. Daca nu este angajat cu contract de munca problema care se pune este ca acea conventia civila conform codului muncii nu este chiar ceea ce trebuie.



Trebuie sa urmariti textul cu atentie. Ipoteza din text este ca un proprietar contesta hotararea asociatiei. Daca va ganditi la o situatie ipotetica in care insusi presedintele ar dori sa conteste o astfel de hotarare el o poate face. In mod evident, in acest caz nu mai poate reprezenta si Asociatia caci avem un conflict de interese. Legea nu prevede, din cate stiu eu, solutii pentru asemenea situatii.

Av. Boncu
Dlui avocat Costi Boncu
Va multumesc, dar acum am alta intrebare: putem critica un astfel de articol, poate/trebuie modificat, sau este corect? este o intrebare teoretica.
va multumesc pentru sfaturi
Buna ziua,

de criticat o putem face.
De modificat este practic imposibil.
M-am obissnuit sa iau textele de lege asa cum sunt...
Desi sunt destul de tanar, regret sincer eleganta si profesionalismul legiuitorului de pe vremea comunista.
Pentru cine are dubii il invit sa citeasca Decretul 167/1958 privind prescriptia extinctiva - lege destul de complexa si importanta, dar in acelasi timp intr-un limbaj coerent logic si usor de urmarit.

Av. Boncu

Alte discuții în legătură

Lipsa calitate reprezentant Sever Simion Sever Simion Daca ii contest calitatea presedintelui de asociatie prin faptul ca nu a fost respectata legea la alegerea sa si am cerut in instanta anularea PV de adunare ... (vezi toată discuția)
Reprezentant legal timpuriu timpuriu presedintele unei asociatie de locatari ( fara personalitate juridica ) ,poate fi consideret , reprezentant legal ? reprezentant conventional ? sau nu are nici ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa pop_maria pop_maria vreau sa dezvolt putin mai mult pentru a gasi o solutie la ceea ce ma framanta si la care am facut referire anterior cu martorii mincinosi. eu sunt parata in ... (vezi toată discuția)