Luzrez de aproape doi ani pe contract prestari servicii reinnoit din 3 in 3 luni. Contractul precizeaza ca durata de lucru este de 2ore pe saptamana. Bineinteles din prima zi am fost obligat sa lucrez 8 ore pe zi. Am doua intrebari; care ar putea fi explicatia pentru care angajatorul mentioneaza durata de 2 ore/saptamana (exista o limitare legala la contractul prestari servicii, o durata mai mare ar presupune un alt tip de contract??) si exista o responsabilitate juridica a angajatorului privind nerespectarea duratei de lucru mentionata in contract? Multumesc
Mentionez ca pe fisele de pontaj apar cu 160 de ore lunar
B-)e o incalcare a prev art 16 alin 1 CM, care constituie contraventie.
Termenul de "munca la negru sau munca nedeclarata" a fost definit prin Anexa 1 din Strategia nationala privind reducerea incidenţei muncii nedeclarate pentru perioada 2010-2012 aprobata prin HG 1024/2010.
"Conceptul de muncă nedeclarată (cunoscută şi sub denumirea de muncă la negru) reprezintă acea activitate prestată de un salariat pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, fără a fi respectate prevederile legale în vigoare privind încheierea, executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractului individual de muncă."
Atata timp cat nu a fost recalificat raportul stabilit intre beneficiar si personalul prestatorului ca fiind un veritabil raportur de munca nu se poate vorbi despre munca la negru..
Multumesc pentru lamuriri. Vreau sa spun si ca in momentul in care am fost nevoit din cauza unei boli contagioase sa stau acasa cateva zile mi-a fost taiata retributia desi in acea luna apar cu 120 de ore lucrate in pontaj
@robdin2007
Trebuia sa va achite suma de bani aferenta prestatie efectuate. Puteti sa ii actionati in instanta conf Cod civil.
Daca ati fi avut CIM ati fi beneficiat de indemnizatie de incapacitate temporara de munca.
@freeelis
din aspectele prezentate de user rezulta existenta "muncii la negru". Bineinteles ca doar ITM-ul poate constata si sanctiona acest aceasta situatie.
Nu are cum sa rezulte munca la negru numai din ceea ce a postat userul ...este vorba despre doar de programul de munca si nu si de alte aspecte aferente unui raport de munca.
Urgent intrebare
YNAA
Din cate stiu contractul de prestarii servicii nu beneficiaza de o reglementare speciala.
Stie cineva de un timp min. sau max. impus (prin vreo norma legala) ... (vezi toată discuția)
Liber de sf maria
alice_c
Buna ziua.
Lucrez in televiziune si angajatorul a obligat toti angajatii sa vina la birou pe 15 august, desi majoritatea dintre noi ne-am facut treaba ... (vezi toată discuția)