Mariana231 a scris:
Cum este posibil ca din decembrie sa intram in shengen cred ca atunci nu as mai avea nevoie de acordul lui pentru a scoate copilul din tara????? È adevarat ar trebui sa caut alt LOC de munca dar as vrea sa stiu daca macar atunci as avea vre-o posibilitate???
Asa ar fi, dar... inca nu este asa...
Pana una alta, ar trebui sa incercati o mediere cu el si sa aveti avocat care sa incerce si el sa ajunga la o intelegere.Avocatul trebuie sa puna presiune pe el si sa caute si o rezolvare care sa convina la instanta deoarece are si el drepturi...
Daca veti rezolva prin mediere ar fi bine deoarece in caz contrar situatia este extrem de complicata desi aveti sanse de reusita.
Instantele de dreptul familiei nu prea stiu sa judece astfel de cauze si este posibil sa aveti probleme.
Mie imi pare aberant sa nu puteti iesi intr-o tara din Europa care este la doi pasi si sa va chinuie.
Daca plecati fara copil este posibil ca tatal sa va atace el si sa ceara el copilul.
In cazul dvs. nu este vorba doar de o excursie de cateva zile, ci de o stabilire in Italia ceea ce in opinia instantei ar constitui o mare problema...