avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum as putea sa plec la munca in strãinãtate având ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum as putea sa plec la munca in strãinãtate având un copil minor, fiind divorțatã de 3 luni

Buna ziua , am si eu câteva întrebări , am divorțează in luna Martie 2013 si am custodia comuna asupra unei fetiței de 3 ani si jumătate iar in prezent nu am un job. Am insa posibilitatea de a pleca in Italia cu un contract de secretara intr-un studio juridic , întrebarea mea este ce demersuri ar trebui sa fac pentru a putea pleca având in vedere ca fostul soț nu este deacord dar nici nu este in posibilitatea de a plăti pensia alimentara stabilită in conventia de la notar. Am vre-o posibilitate sa pot pleca? Bineinteles având grije ca tatăl sa vadă fata in limita posibilitatilor??? Va multumesc
Mariana231 a scris:

Cum este posibil ca din decembrie sa intram in shengen cred ca atunci nu as mai avea nevoie de acordul lui pentru a scoate copilul din tara????? È adevarat ar trebui sa caut alt LOC de munca dar as vrea sa stiu daca macar atunci as avea vre-o posibilitate???

Asa ar fi, dar... inca nu este asa...

Pana una alta, ar trebui sa incercati o mediere cu el si sa aveti avocat care sa incerce si el sa ajunga la o intelegere.Avocatul trebuie sa puna presiune pe el si sa caute si o rezolvare care sa convina la instanta deoarece are si el drepturi...
Daca veti rezolva prin mediere ar fi bine deoarece in caz contrar situatia este extrem de complicata desi aveti sanse de reusita.
Instantele de dreptul familiei nu prea stiu sa judece astfel de cauze si este posibil sa aveti probleme.
Mie imi pare aberant sa nu puteti iesi intr-o tara din Europa care este la doi pasi si sa va chinuie.
Daca plecati fara copil este posibil ca tatal sa va atace el si sa ceara el copilul.

In cazul dvs. nu este vorba doar de o excursie de cateva zile, ci de o stabilire in Italia ceea ce in opinia instantei ar constitui o mare problema...
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
este o lege foarte proasta. sunt in aceeasi situatie. noi mamele, nu ne putem vedea de viata din cauza unor tati incapatanati. ei nu sunt dispusi sa aiba grija de copiii lor non-stop, asa cum fac mamele, dar in acelasi timp mamele sunt legate de maini si de picioare.
Intotdeauna o lege este proasta pentru cineva, deseori pentru ambele parti. E normal, caci legea nu incearca sa tina partea, ci mijlocul.
Dv. nu va puteti vedea de viata intr-un anumit mod pentru ca aveti un copil. In Italia mamele nu interzic tatilor vizitele, accesul la informatii despre copil etc.
Inteleg ca daca tatal copilului dv. ar fi dispus sa aiba grija de el nonstop, dv. l-ati lasa la tata?
nu, nu l/as lasa, din cauza asta spun ca sunt doar bete in roate...
Tocmai pentru ca nu l-ati lasa inseamna ca nu legea e aceea care va cenzureaza miscarile, ci propria dv. alegere.

Alte discuții în legătură

Plecare definitiva din tara cu un copil minor rurum rurum Buna tuturor, Intrucat doresc sa imi gasesc un job in afara (in principiu Bruxelles), si fac multe demersuri in aceasta directie, care cel mai probabil se vor ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot castiga copilul in urma divortului,eu stand in strainatate necelena necelena buna ziua, sunt necelena si am o mare problema.anul trecut am hotarat sa divortam la inceput pe cale amiabila de comun acord,dar acum sotul nu mai vrea asa pt ... (vezi toată discuția)
Custodie copil in cazul parintilor necasatoriti Beeank Beeank Situatia mea este urmatoarea: am o fata de 5 ani si 5 luni. Eu si tatal nu am fost nicodata casatoriti. Tatal este trecut pe certificatul de nastere. Am trait ... (vezi toată discuția)