avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Somatie pentru loc de parcare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Somatie pentru loc de parcare

am primit somatie pentru ca nu am mai platit locul de parcare din simplu motiv ca nu mai am nevoie. eu stiam ca din moment ce nu se mai plateste, se poate inchiria altei persoane.
ce se poate intampla daca eu nu vreau sa mai platesc tinand cont ca nici nu mai am drum prin Bucuresti de ceva timp?
Reamintesc ca am un contract de inchiriere DAR nu pe o perioada minima sau maxima.
Cel mai recent răspuns: Srb , utilizator 19:56, 17 Iunie 2013
Srb a scris:
In situatia in care nu s-a achitat taxa de parcare de resedinta pt un an fiscal, acordul de utilizare inceteeaza de drept fara a fi necesara o instiintare prealabila a beneficiarului locului de parcare,incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator

DEci, dvoastra nu ati mai platit pe 2013. Contractul se considera reziliat de la 01.01.2014.
Iar banii pe 2013 ii vor lua de la dvoastra prin acel titlu executoriu.

Srb a scris:
i) in cazul renuntarii locului de parcare sa faca cunoscut in scris in termen de 5 zile in caz contraracordul se sisteaza de drept.
Eu ce sa inteleg din aces contract?

Exact ce v-am spus in primul mesaj, trebuia sa depuneti cerere de reziliere pentru 2013 si atunci nu era nici o problema.

P.S. Dvoastra spuneti ca nu ati mai platit pe 2013 ca "nu ati mai avut nevoie".
Ei nu au de unde sa ghiceasca treaba asta.
Poate altul nu a mai platit pe 2013 ca este plecat din tara sau este bolnav, dar are la dispozitie un an intreg sa plateasca, pentru ca vrea sa isi mentine locul de parcare.

Oficialitatile cum sa faca diferenta intre cei doi?
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
trandafir2, moderator
Da asa este, dar tinand cont ca acest contract nu este pe o perioada anume, scrisa alb pe negru nu ma gandeam ca trebuie sa anunt, si ca automat atunci cand intarzii cu plata se realoca locul
Srb a scris:
.. acest contract nu este pe o perioada anume, scrisa alb pe negru

Se considera incheiat pe perioada nedeterminata !
Nu ma gandeam ca sunt atat de binevoitori si imi pastreaza pentru 1 an locul de parcare in caz ca sunt plecat. Eram obisnuit , cum nu ai platit , a doua zi se ofera altcuiva
Ca sa faca ei (statul) asa ceva de pe o zi pe alta ... necesita ceva eficienta in munca.
Nu sunt capabili inca de asa ceva (autostrada le-a luat 23 ani si inca nu e gata).
Mare minune daca nu va treziti si la anul cu somatie.

In plus, ganditiva si dvoastra, economic este mai rentabil sa va executa pe dvoastra (caci platiti taxa de parcare, penalizarea si costul dosarului de executare), decat sa ii dea locul altuia (si sa ia de la el doar taxa de parcare) !

Alte discuții în legătură

Executare silita card bancar mishu26 mishu26 Am avut un card de credit de 1200 lei la o banca, din anul 2007, card la care am platit o perioada suma minima de plata , apoi din diverse motive nu am ... (vezi toată discuția)
Situatie cheltuieli inchiriere alina_f alina_f Buna ziua, Am facut un contract de inchiriere pentru 1 luna (17.10-16.11). Pentru cheltuieli chiriasul mi-a dat o suma apoximata de noi, ca garantie trecuta ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la un loc de parcare Cristina-Tim Cristina-Tim Buna ziua!!! Anul trecut am detinut un loc de parcare care a fost a achitat pe o perioada de un an de zile,iar anul acesta am dorit sa renunt la el si mi s-a ... (vezi toată discuția)