avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control ITM

am primit un control de la itm care a luat de la un salariat declaretie (Am inteles ca e un formular tip) Aesta a declarat ca programul de lucru este de 8 ore /zi dar si sambata. 7 ore. faptul ca beneficiaza de o zi libera pe saptamana nu a mentionat-o in declaratie ci doar verbal pe motiv ca in declaratie nu era rublica in care sa specifice ziua libera..... #-o . Am fost chemata la sediul itm cu actele printre care si pontajul din care reiesea ca beneficiaza de o zi libera. Am fost acuzata verbal de fals in acte... :( ... amenintata cu amenda intre 5 000 - 20 000 lei etc. Procesul verbal nu l-am primit ... urmeaza sa fiu chemata sa il ridic. salariatul fiind la primul control de acest gen nu si-a dat seama ca trebuie sa vorbeasca doar de programul de lucru personal si nu de al magazinului.
va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa mai fac
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
mateadi, utilizator
Cel mai recent răspuns: mateadi , utilizator 23:40, 17 Iunie 2013
Am inteles. Problema este ca din inscrisurile respective trebuie sa reiasa ca s-a respectat programul normal, iar daca s-a lucrat suplimentar, ori salariatul a fost platit in plus, ori i s-au dat ore(zile) libere platite normal in 60 zile. Acum, cum le aranjati in foaie dvoastra stiti, insa daca contestati procesul verbal sa aveti pontajele pregatite.

ITM-ul are un targhet clar : Amenda! Nu conteaza ca oricum angajatorul traieste de pe o zi pe alta si ca daca inchide pravalia raman si salariatii pe drumuri. Ei cauta nod in papura, ameninta si aplica legea.
Poate scapati acum prin mila si bunavointa organului de control si data viitoare respectati intocmirea acelor pontaje zilnice in mod corespunzator!

Concluzie: Nu exista o solutie minune pentru astfel de situatii. Fiecare se descurca cum poate sau contesta in instanta!

ITM-ul are un targhet clar : Amenda! Nu conteaza ca oricum angajatorul traieste de pe o zi pe alta si ca daca inchide pravalia raman si salariatii pe drumuri. Ei cauta nod in papura, ameninta si aplica legea.

da, dar itm -ul si nu numai ar trebui sa stie ca sunt bugetari sa ca de pe urma noastra isi primesc salariile... marete. dar, in fine astept procesul verbal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj cu problema Doina Elena Doina Elena La un supermarket s-a schimbat programul din 8 ore/zi, in 12ore/zi cu 24 h pauza (o zi da una nu). Statul de plata se face cu 8 ore/ zi, adica prezenta: 21 ... (vezi toată discuția)
Stat de plata,pontaje,revisal Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,am o problema,nu stiu cum sa trec angajatii care au cim la 4h /zi de Luni pana vineri dar ei lucreaza si sambata si duminica pe ture.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cum demonstrez ca am fost fortat sa lucrez suplimentar? ContSters218316 ContSters218316 Buna ziua! Spre exemplu, saptamana trecuta am lucrat in total 65 ore si stiu ca maximum sunt 48. Cam pe fiecare saptamana am ore suplimentare, de obicei mai ... (vezi toată discuția)