avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Restituire indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Restituire indemnizatie crestere copil

in perioada 2010- oct 2012 am fost in cic.In necunostinta de cauza am semnat un contract de mandat cu o firma de asigurari in 13.04.2013.Desi am facut asigurari,am avut venit doar in cateva luni si deci eu am incasat aproximativ 80 lei acum trebuie sa restitui indemnizatia din momentul cand am incheiat contractul cu firma de asigurari184000.Ma intreb daca exista ceva solutii sa nu restitui toata suma ci doar pe lunile in care am avut venit sau in alta ordine daca acum mai pot solicita retroactiv stimulentul de insertie
Cel mai recent răspuns: Laurentiu_C , utilizator 10:12, 24 Noiembrie 2014
Doamna, asa e, trebuie ori sa cunoasteti legi ori sa angajati pe cineva care le cunoaste. La fel e si in constructii si peste tot, altfel riscam pe banii si viata noastra.
Nu stiu in ce masura se poate face ceva; pe forum, la o prima vedere, nu se mai poate. In realitate se studiaza dosarul si se decide apoi daca exista o sansa sau nu.
Citatia nu se primeste acum... ati primit comunicarea privind taxa de timbru.
V-am spus, dupa mine demersul nu avea prea multe sanse oricum.
Buna ziua, sunt interesata de cum a evoluat problema dvs, pana la urma a trebuit sa restituiti intreaga suma?
Buna ziua,

Situatia se prezinta astfel
1. in 10 noiembrie 2011 sotia a depus cererea pentru incetarea CIC.
2. a inceput activitatea in campul muncii in 16.11.2011.
3. a continuat sa primeasca indemnizatia integral pe noiembrie si decembrie 2011
4. in data de 21.11 2014 am primit o adresa prin care se solicita returnarea indemnizatiei din perioada 15.11.2011-31.12.2011.

Intrebari:
A. este vina mea ca autoritatea de plati a continuat sa faca plati desi a fost notificata pentru incetarea acestora?
B. de ce aceasta adresa vine dupa 3 ani odata cu depunerea cererii de indemnizatie pentru al doilea copil?
C. am vreo sansa de succes sa contest in instanta incapacitatea si lipsa de organizare de acolo?
D. daca nu am sanse de castig, care este termenul in care trebuie returnata suma(in adresa sunt doua termene: 120 zile si apoi un fluturas cu 15 zile)

Multumesc
Laurentiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire indemnizatie crestere copil leorot leorot Buna ziua, Sotia mea a nascut in nov 2012 si pana in nov 2014 a primit indemnizatie pt crestere copil. Am primit recent o decizie de la agentia judeteana ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie crestere copil cristinam1234 cristinam1234 Buna ziua, In iulie am primit o decizie de la AJPIS, prin care mi se spune ca treb sa restitui indemnizatia crestere copil incasata, pentru ca am incasat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alinaserban84 alinaserban84 Buna ziua! Am doua probleme legate de indemnizatia crestere copil: 1. Am primit instiintare de la DPIJ ca in 3 luni ale anului 2010 (aprilie - iunie) am ... (vezi toată discuția)