avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie unica cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie unica cu acordul partilor

Este posibil sa se obtina in instanta custodia unica asupra copilului daca ambele parti sunt de acord cu asta?

Motivul principal pentru care se doreste custodia unica este de a scapa de tracasarile administrative pe care le presupune custodia comuna. Daca ar fi fost ok custodia comuna, s-ar rezolva simplu la notar deoarece ambii parinti s-au inteles asupra tutoror aspectelor pe care le presupune divortul. Insa unul din parinti ar trebui ca de 3 - 4 ori pe an sa faca procura prin care sa-si dea acordul cu iesirea din tara a copilului. Si asta in conditiile in care el insusi poate fi plecat din oras sau din tara pe perioade mai lungi sau mai scurte de timp. Instanta poate accepta custodie unica intr-un proces de divort de comun acord? Daca nu, ce solutie ar fi?
Copilul are si dreptul de a fi crescut de doi parinti; daca unul din ei nu are macar ragazul de a planifica o iesire din tara din timp iar celalalt nu are ragazul sa-i trimita o procura... nu-i e oare incalcat acest drept?
INtre dreptul de a merge in lumea larga si dreptul de a avea doi parinti implicati constant, care drept e mai drept?

Foarte multi fac procuri la consulate, notariate si ambasade; uneori, dupa timp si situatie, fac procura ba la consulat, ba la un notar... stiu si caz de 2-4 procuri pe an si nu plange nimeni ca ar fi o corvoada. Ba intr-un caz mai dificila e coordonarea biletelor de avion ale copilului, bunicii, tatalui si mamei, concedii etc. Dar se face si asta.

Din punctul meu de vedere, legal, nu aveti temei si aceasta intelegere nu poate face obiectul unei tranzactii.
Modalitatea normala si legala e ca cei doi sa-si faca timp pentru copilul lor.
Cred ca cei doi nici nu inteleg ce-i aia custodia asta comuna si ce efecte poate avea pe viitor pentru copil.
Iesirea din tara poate fi decizia unuia dintre parinti si atat sau a oricariua dintre parinti fara a se renunta la exercitarea in comun a autoritatii parintesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parintii mei divorteaza la notar. ei sunt separati de multi ani ... Luca Catalina Denisa Luca Catalina Denisa Parintii mei divorteaza la notar. Ei sunt separati de multi ani insa de abia acum au hotarat sa faca acest pas la initiativa tatalui meu. Mama mea vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)
Acord parinti divortati ptr. iesire minor din tara iura1729 iura1729 Buna dimineata! In speranta ca am ales bine categoria in care se incadreaza problema mea voi incerca sa o explic cat mai succint : Sunt mama unui baiat de 13 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am rugămintea daca mă puteți lămuri cu un aspect ... George 1234567890 George 1234567890 Buna ziua! Am rugămintea daca mă puteți lămuri cu un aspect referitor la obținerea unui pașaport pt minori. Sunt în proces de divorț copilul este ... (vezi toată discuția)