avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu impartirea mostenirii - 4 frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu impartirea mostenirii - 4 frati

Buna ziua,

Voi intra direct in subiect.

Este vorba despre mama mea, cei 3 frati ai ei si evident... o mostenire.
Tatal mamei a murit cu multi ani in urma iar mama ei acum putini ani. Cei 4 frati au facut mostenirea acum ceva vreme si pe pamantul din provincie insa si pe un apartament situat in Bucuresti.
Anul trecut a murit unul dintre acesti 4 frati, in locul lui venind fiul acestuia, care a facut mostenirea dupa tatal lui.

Implicit acum au ramas 3 frati si fiul celui de-al 4-lea. Momentan s-au facut intabularea si cadastrul pentru apartament, urmand ca acesta sa fie vandut de catre cei 4 si banii sa fie impartiti, ca mai tarziu sa se procedeze la fel si pentru pamantul din provincie.

Apartamentul nu are o valoare exagerat de mare, cca 35.000E.

Problema este ca sora mamei mele nu doreste sa vanda apartamentul si nu doreste ca mama mea sa aiba ceva din aceasta mostenire, invocand diverse motive care nu pot fi demonstrate si care sunt si false, probabil actiuneaza sub influenta invidiei.

Mama si inca unul dintre frati doresc sa vanda apartamentul, fiul celui de-al 4-lea frate este indecis, iar sora mamei nu doreste ca mama sa primeasca ceva.

Personal nu agreez asemenea situatii si nici nu-mi plac certurile, asa ca i-am propus mamei sa actionam prin intermediul unui avocat pentru a rezolva problema si a ne primi partea pe apartament, atat noi cat si celalalt frate, impotriva vointei celor 2.

Acum eu va intreb pe dvs. este usoara procedura? este costisitoare dpdv financiar (cam care este onorariul pentru avocat? in mare...)? Cam ce trebuie facut pentru a rezolva cat mai repede aceasta problema cu acel apartament. Se poate "sa ne plimbam" prin tribunal "multi ani"?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2013
MihaiMih, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihaiMih , utilizator 21:11, 27 Iunie 2013
Buna ziua,

Totusi nu este nimeni cu experienta care ma poate indruma concret in problema aceasta? Multumesc!
A. vorbit astazi cu avocatul, ma intereseaza doar partea cu apartamentul, sa mi se dea partea... evident!

A spus ca e posibil sa stau prin judecata mult timp, pentru ca nu pot obliga pe ceilalti 2 sa vanda.

Desi eu nu vreau sa vanda, nu ma intereseaza, eu vrea partea financiara...

Pana la urma ce trebuie facut? actele sunt la avocat pentru studiere.

Zicea ceva cum ca nu se poate iesi din indiviziune in cazul unei locuinte de bloc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se va face imparteala danares1 danares1 Am urmatoarea situatie in familie : dupa moartea bunicului s-a facut succesiunea 1/4 bunica si 3/4 sora mamei ( toti fratii au renuntat la mostenire in ... (vezi toată discuția)
Cedare / vanzare cota parte de mostenire (curenta si / sau viitoare) ci-ci ci-ci Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva raspunsuri referitoare la urmatoarea speta: 3 copii impreuna cu mama lor au mostenit un apartament, in urma ... (vezi toată discuția)
Succesiune. bunica Mita.mi Mita.mi Buna seara,ma lovesc de o problema,am de dezbatut o succesiune dupe bunica noastra decedata anul trecut(Mama noastra unicul copil al ei este decedata de ... (vezi toată discuția)