avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Perimarea procesului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Perimarea procesului

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns

Situatia se prezinta asfel :

In urma cu un an am fost dat in judecata de catre asociatia de proprietari pentru un debit .
Am depus intanpinare si am specificat ca nu sunt de acord in totalitate cu sumele si penalizarile calculate de catre asociatie .
Instanta a hotarat ca asociatia de proprietari sa faca dovada ca sumele sunt reale prin efectuarea unei expertize financiar-contabile si sa plateasca provizoriu expertul .
Asociatia nu a fost de acord , iar procesul se va perima azi .
In aceasta situatie ce se intanpla cu debitul care am fost dat in judecata ?
mentionez faptul ca eu am continuat sa platesc intretinerea in decursul anului . iar sumele platite au fost trecute pe perioada in care am fost dat in judecata .
Pot cere administratorului ca pe chitanta sa treaca ce platesc dupa data care am fost dat in instanta ?

Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:09, 26 Iunie 2013
Daca procesul se perimeaza e ca si cum nu ar fi avut loc.
Administratorul incaseaza sumele cele mai vechi, adica cele puse in discutie de dv. deoarece nu are nicio impunere de a nu o face sau de a o face in anumite conditii. Nimeni nu i-a impus-o, atata timp cat procesul nu are o finalitate.

Daca dv. platiti in continuare, se vor stinge creantele asupra carora aveti dubii si vor intra in discutie, la un alt viitor proces sumele mai noi, ramase neplatite. In aceasta situatie va trebui sa va exprimati dubii, daca le veti avea, asupra noilor sume.

In cazul de care ne spuneti, cu atat mai mult cu cat in timp ati mai achitat din restanta, erati principalul interesat ca acest actual proces, pe cale de perimare, sa continue, deoarece erati interesat sa demonstrati ca sumele nu sunt corecte, trebuia sa va prezentati in instanta si sa va sustineti punctul de vedere, sa depuneti o cerere reconventionala, calitatea asociatiei devenind din reclamant in reclamant-parat. Si atunci puteati obtine o solutie juridica in favoarea dv., eventual specificarea ca sumele achitate de dv. sa fie ulterioare sumei in litigiu.

Altfel, cu proces perimat..... platiti ceea ce contestati, ca nu aveti o baza legala sa n-o faceti.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
elga50, moderator
revin cu intrebarea care ma framanta

pe mine ma dat in judecata pe perioada 2010-2011 cu suma x plus penalitati.
instanta a hotarat ca asociatia sa faca dovada ca sumele sunt calculate corect , prin efectuarea expertizei .
cei de la asociatie nu vor sa plateasca onorariul expertului [fiind provizoriu]
am achitat regia pe doua luni iar pe chitanta scrie restanta regie .
aceasta suma a fost trecuta in contul datoriei cele mai vechii , adica in perioada 2010-2011
pot cere administratorului ca pe chitanta care o emite sa fie trecut restanta ianuarie 2012 , febroarie 2012 ..... , deci sa fie trecuta pe chitanta datoria care este dupa perioada in care sunt in litigiu cu ei
atata timp cat ei nu vor sa clarifice aceasta situatie nu cred ca este corect ca sa imi fie incasate sumele si trecute la datoria cu care am fost dat in instanta .

la asociatia de proprietarii nu sa mai tinut sedinta cu locatarii de cca 2 ani
asociatia nu are cenzor angajat
am intrebat cine verifica corectitudinea sumelor [intrari si iesiri] si mi sa dat un raspuns pueril
precum ca ar veni cineva de la primarie o data la 6 luni si se uita pe acte
daca ar fi fost corecti in calcularea sumelor , a penalitatilor , a subventiilor pe timp de iarna , atunci de ce nu vor sa imi dovedeasca ca sunt corecti si ca nu au nimic de ascuns platind expertul care este provizoriu ?
nu este corect ca eu sa platesc tot sumele si penalitatile cu care asociatie sustine in instanta ca le datorez , am dubii foarte mari in aceasta privinta , privind corectitudine lor .
in alta ordine de ideii ei stiu ca nu imi pot permite ca sa cer instantei ca plata exertului sa cada in sarcina mea datorita situatiei financiare pe care o am
si asa in cazul meu ce zic ei , lasa ca plateste si toate sumele pe care le incasam le trecem pe perioada 2010-2011.
cum sa procedez , decat sa cer administratorului ca sa imi treaca pe chitanta
reprezetand : restanta ianuarie 2012 . samd ... ca eu sa pot dovedi ulterior ca sunt corect si imi platesc datoria mai putin aceea care ei m-au chemat in instanta si nu s-au supus hotararii instantei ?
cum sa procedez ?

va multumesc anticipat .
popem a scris:
instanta a hotarat ca asociatia sa faca dovada ca sumele sunt calculate corect , prin efectuarea expertizei .

Din cate povestiti, instanta nu a hotarat nimic. Instanta poate a solicitat asociatiei anumite inscrisuri, poate a propus efectuarea unei expertize judiciare, dar de hotarat nu a hotarat nimic.
cei de la asociatie nu vor sa plateasca onorariul expertului [fiind provizoriu]

Asociatia formuleaza actiunea in judecata si anexeaza listele de plata si alte inscrisuri solicitand instantei sa-l oblige pe restantier la plata debitelor... Restantierul care nu recunoaste aceste debite poate cere in instanta efectuarea unei expertize judiciare pentru stabilirea corecta a debitelor. Tot restantierul trebuie sa achite onorariul provizoriu stabilit de instanta.
atata timp cat ei nu vor sa clarifice aceasta situatie nu cred ca este corect ca sa imi fie incasate sumele si trecute la datoria cu care am fost dat in instanta .

Asociatia a actionat in instanta si tot asociatia poate sa-si retraga cererea, sa nu se prezinte, sa lase lucrurile asa cum s-a intamplat in cazul dumneavoastra. Putem considera ca nu va dat in judecata. Lucrurile au ramas ca si inainte: aveti debite catre asociatie.
atunci de ce nu vor sa imi dovedeasca ca sunt corecti si ca nu au nimic de ascuns platind expertul care este provizoriu ?

Daca considerati ca asociatia nu este corecta fata de dumneavoastra puteti sa-i actionati in judecata si sa solicitati orice: expertiza, daune, despagubiri...
cum sa procedez ?

Discutati cu presedintele asociatie ca sa inteleaga situatia financiara grea pe care o aveti. Rugati-l sa discute in comitetul executiv posibilitatea de a achita integral restantele la intretinere, reparatii, fonduri si sa va scuteasca integral sau macar partial de penalizari.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata expertiza mirusaby mirusaby Buna ziua, am si eu iarasi o problema : la adunarea generala din luna iun.2012 s-a hotarat schimbarea comitetului executiv, si efectuarea unei expertize ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de proprietari redialboss redialboss Buna ziua Situatia se prezinta astfel : Asociatia de proprietarii m-a chemat in instanta pentru ... (vezi toată discuția)
Taxa expertiza nicu_is nicu_is buna ziua, am o intrebare, cat poate ajunge taxa pt o expertiza ? si cine trebuie sa plateasca ? pe scut, sunt in proces cu asociatia de locatari pt o anumita ... (vezi toată discuția)