avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Examenele de intrare in avocatura devin mai riguroase
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Examenele de intrare in avocatura devin mai riguroase

Comisia Juridica a Senatului a dat aviz favorabil, cu mai multe amendamente, legii care modifica Statutul profesiei de avocat.
[ link extern ]

Intre modificarile principale se regaseste si o mai mare rigurozitate in organizarea examenelor de intrare in avocatura.

"La propunerea Ministerului Justitiei si a Uniunii Barourilor am stabilit ca examenul de intrare in avocatura se face in mod unitar dupa o tematica unitara, dupa o metodologie unica", a spus Presedintele Comisiei Juridice, Toni Grebla.
Cel mai recent răspuns: validay45 , utilizator 21:49, 10 Aprilie 2010
Andreea Lisievici a scris:

"Se preconizeaza"? :))

Daaaa... e doar unul in cele mai folosite verbe din ultimii ani!

E intrecut doar de "s-ar putea"!!!:P
ce vrajeala de 2 lei !!!...am dat examen de 2 ori....prima data in Galati...a 2a oara in Focsani (am facut contestatie, am scris la DNA, la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, la Parchet, la Antena3, la Viata Libera-ziar local si am primit "asigurari" ca nu are rost sa dau examen din nou in Galati)....am invatat de mi-a pocnit capul.....am scris tot(am ca maestru un avocat f. bun din Galati) !!!!....prima data am facut tezele a inca 2 din sala.....aia au intrat, eu nu......m-as fi dus cu tezele mele la orice comisie sa fie recorectate.....cum poti sa fii atat de naiva (pt. ca presupun ca esti naiva nu rau-intentionata)?!?!
daca t uiti in baroul din Galati (la cei care au intrat in ultimii cel putin 3..4 ani) o sa vezi numai , dar NUMAi pustani de bani gata.....coafati pe cap si cu imbracaminte caraghioasa, dar scumpa !!!....in rest sunt niste idioti....daca nu ar sta p langa un avocat cu multe relatii in oras nu ar face nimic (nu ca i-ar deranja pe cei care vin cu masini de peste 50.000 de euro din prima zi in care au intrat in barou !!)
Deci nu se da spaga, a?...asa ziceti voi......singurul motiv pt. care s-a mai dat drumul la unele persoane fara spaga (si care au tocit materia de la A la Z) a fost ca sa apara prin "public" si sa spuna "dar eu nu am dat examen" si astfel sa intre in constiinta colectiva ca NU se da spaga.....oricum......media de intrare e 7, nu 10...deci....
In concluzie, am fost acolo....am vazut cu ochii mei ce au scris cei pe care apoi i-am vazut admisi...nu mai mintiti poporul cu calculatorul !!
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2009
maryus78, utilizator
Dle maryus78, fiecare vorbeste din propria experienta. Eu n-am de unde sa stiu cum e sau nu la Galati sau in alta parte. Daca experienta dvs personala va face sa ii considerati pe toti ceilalti mincinosi sau mai stiu eu cum, probabil ca n-am ce sa fac.. dar cu siguranta eu cel putin am intrat in baroul Bucuresti cu examen, fara spaga si fara pile. Si or mai fi si altii, atat ca mine cat si ca dvs.
ContSters20980, utilizator
Achiesez la vorbele dnei Andreea Lisievici. Si eu am dat examen in baroul Vrancea si nu am intrat nici pe pile, nici pe spaga. Bineinteles ca am invatat ff mult, urmand aceeasi metoda ca pentru INM, unde anul trecut am obtinut 73 de puncte. Asadar, se poate si fara spaga.
ContSters14151, utilizator
ii dau perfecta dreptate celui care a sustinut examenul de barou in galati.....am trecut prin sitiatie similara lui....chiar daca ai scris bine....dar nu ai folosit sinonimul dorit de ''comisie''....ai picat....asa ca ....daca...chiar ai intrat fara spaga....sigur nu a fost la baroul galati.....multa bafta celor care mai cred ca se 'intra' pe drept.......

Alte discuții în legătură

U.n.b.r. bota - pro si contra Danutz001 Danutz001 Ce parere aveti despre faptul ca, in prezent, exista doua Uniuni care inscriu avocati, au aceeasi denumire, atat ca Uniune, cat si ca Barouri ?!? E bine, e rau ... (vezi toată discuția)
Avocatura nicolealex nicolealex buna , as dori sa stiu cum pot deveni avocat, inclusiv cuantumul taxelor care trebuie platite, daca este obligatorie urmarea cursurilor de la acel institut de ... (vezi toată discuția)
Amanare concurs admitere in magistratura noiembrie 2010 mario33 mario33 CSM-ul a anuntat ca este posibil ca anul acesta, in contextul situatiei economice a tarii sa nu se mai organizeze concurs de admitere in magistratura. Cine ... (vezi toată discuția)